• Publicat:
IT&C

Lansare oficială Xiaomi în România. Compania chineză a prezentat un smartphone, un bec inteligent și un aspirator

Lansare oficială Xiaomi în România. Compania chineză a prezentat un smartphone, un bec inteligent și un aspirator
Compania Xiaomi a lansat în România smartphone-ul Redmi Note 8 Pro, acasta fiind prima lansare oficială a companiei pe plan local.

Seria Redmi Note este una dintre cele mai populare din portofoliul companiei, înregistrând până acum vânzări de peste 100 de milioane de telefoane în întreaga lume. „Aceste modele reflectă perfect filozofia Xiaomi al cărei concept este „dispozitive de calitate foarte bună la un preț atractiv”, a spus Tony Chen, director general pentru țările CEE & Nordice & Baltice.

Redmi Note 8 Pro dispune de patru camere foto, dintre care camera principală de 64MP, alături de o camera de 8MP cu unghi ultra-larg, cu câmp vizual de 120°, o cameră macro de 2MP și senzor de adâncime de 2MP. Camera fronală de 20 MP are integrată tehnologia AI.

Redmi Note 8 Pro este acoperit cu Corning Gorilla Glass 5 pe partea din față și pe spate, dispune de un ecran de 6,53″ și senzor de amprentă pe spate. Telefonul flosește procesorul MediaTek Helio G90T, octa-core cu viteze de până la 2,05 GHz, un procesor grafic GPU Arm Mali-G76 3EEMC4 cu o frecvență maximă de 800 MHz și este echipat cu tehnologie LiquidCool, răcire cu lichid, precum și o baterie de 4500mAh.

Redmi Note 8 Pro va fi comercializat din 21 octombrie în București și online. Distribuitorii oficiali Xiaomi pentru România sunt ABC DATA DISTRIBUȚIE SRL, BLACK TECH GROUP S.R.L și WORLD COMM TRADING GFZ SRL.

Alături de telefon, compania a mai lansat un bec LED inteligent și un aspirator portabil.

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018. Xiaomi este în prezent cel de-al patrulea brand de smartphone din lume și a înființat cea mai mare platformă IoT pentru consumatori din lume, cu peste 196 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, cu excepția smartphone-urilor și laptopurilor. În prezent, produsele Xiaomi sunt prezente în mai mult de 80 de țări și regiuni din întreaga lume. În iulie 2019, Xiaomi a fost pentru prima dată listatÇŽ în clasamentul Fortune Global 500, ocupând locul 468 și locul 7 la categoria Servicii Internet și Retail. De asemenea, este cea mai tânără companie din clasamentul Fortune Global 500 din 2019.

 

Inchide