Lista celor șapte localități în care Cosmote a lansat servicii telecom 4G

Lista celor șapte localități în care Cosmote a lansat servicii telecom 4G
Publicat: 30/04/2013, 11:34
Actualizat: 03/07/2013, 22:02

Cosmote România a lansat, luni, servicii de telecomunicații 4G în nordul Capitalei, Otopeni, Ploiești, Cluj, Iași și în stațiunile Sinaia, Bușteni și Predeal, care vor permite clienților să descarce (download) poze sau alte fișiere cu viteze de până la 75 Mbps, a anunțat operatorul, potrivit unei stiri de ultima ora.

Viteza de încărcare (upload) în rețeaua 4G a Cosmote România va fi de până la 37,5 Mbps.

„Noua rețea 4G a COSMOTE este disponibilă pentru descărcarea și încărcarea datelor inițial prin două modemuri, Huawei E3276 și ZTE MF823, fiecare la prețul de 99 lei (TVA inclusă), respectiv prin intermediul tabletei Samsung Galaxy Note LTE 10.1, la 1369 lei (TVA inclusă), achiziționate împreună cu abonamentul Connect XXL pe doi ani”, se arată într-un comunicat al operatorului.

Clienții serviciilor de date existenți, precum și cei noi care dispun de aceste dispozitive au acum la dispoziție extraopțiunea 4G Extension, care poate fi activată în magazinele din rețeaua Cosmote din aria de acoperire 4G, împreună cu abonamentele Connect 3G S-XXL și cu abonamentul Connect T.

Pentru planurile tarifare S, M și L din portofoliul Connect 3G, extraopțiunea poate fi activată pentru o taxă lunară de 5 euro (TVA inclusă), în timp ce pentru restul (Connect XL, Connect XXL și Connect T) este inclusă promoțional pentru întreaga perioadă contractuală, singura condiție fiind aceea de a avea un SIM dedicat și un terminal 4G compatibil.

De asemenea, utilizatorii care doresc trafic de date adițional la viteze 4G, au la dispoziție extraopțiunea 4G Extra, care se poate aplica la un abonament Connect 3G cu 4G Extension activat și care oferă 1GB cu viteze de până la 75 Mbps, în schimbul unei taxe de 3,72 euro (TVA inclusă).

„Dezvoltarea graduală a rețelei 4G și a portofoliului de produse este continuă, în linie cu strategia noastră de extindere a rețelei broadband (…)”, a declarat directorul tehnic al operatorului, Lampros Iskos.

La jumătatea lunii aprilie, rețeaua 3G a Cosmote România furniza viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps în 159 de orașe și peste 1.000 localități, acoperind peste 49,5% din populație.

Clienții operatorului pot accesa internetul cu viteze de până la 21,6 Mbps prin intermediul tehnologiei HSPA+ în 189 de orașe din țară.

„În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populația României”, se mai spune în comunicat.

Furnizorii rețelei 4G a Cosmote România sunt Ericsson și ZTE.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, cu 6,4 milioane de clienți la 31 decembrie 2012.

Operatorul român este parte a grupului elen de telecomunicații Cosmote.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase