Microsoft Summit 2014. Don Grantham, președintele Microsoft CEE: IT-ul este acum la fel de necesar pentru o companie ca electricitatea, apa și încălzirea

Microsoft Summit 2014. Don Grantham, președintele Microsoft CEE: IT-ul este acum la fel de necesar pentru o companie ca electricitatea, apa și încălzirea
Publicat: 13/11/2014, 07:57

„IT-ul a fost în ultimii zece ani industria care a ajutat la desfășurarea activității specifice fiecărei companii, iar acum ajută la creșterea unui business, devenind o componentă fundamentală în orice companie. IT-ul este acum o utilitate și de aceea trebuie să ofere siguranță, să fie disponibil în orice moment, să țină cont de reglementările locale și să fie flexibil”, a declarat Grantham.

Potrivit lui, companiile migrează spre soluții disponibile în cloud, eliminând costurile cu propriile servere, platforme și licențe.

Cloudul este în acest moment unul din cele patru megatrenduri în tehnologie, alături de mobilitate, social media și Big Data.

David Chappell, șeful firmei de consultanță Chappell & Associates, prezent la eveniment, a spus că unul din cele mai importante evenimente IT din ultimii 10 ani a fost listarea pe bursă a companiei de servicii cloud Salesforce.com în 2004. Acesta a arătat că model de business în care clientul rulează aplicații aflate în cloud funcționează. „Acum, Salesforce.com este a zecea cea mai mare companie tehnologică din lume”, potrivit lui Chappell.

În perioada 12-13 noiembrie 2014, Microsoft organizează a doua ediție a Microsoft Summit, cel mai important eveniment de tehnologie și business al anului, în cadrul căruia peste 40 de experți de talie internațională analizează cele mai importante tendințe și soluții digitale cu impact în creșterea productivității organizațiilor din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase