Nokia pregătește resuscitarea brandului de top

Redactor:
Silviu Bănilă
Nokia pregătește resuscitarea brandului de top
Chiar dacă Microsoft renunță la brandul Nokia în cazul viitoarelor sale smartphone-uri Lumia, brandul finlandez nu va muri. Nokia dorește să licențieze marca și să permită producătorilor să creeze produse și dispozitive sub brandul finlandez.

Săptămâna trecută, Ramzi Haidamus, președintele diviziei de tehnologie în cadrul Nokia, a vorbit despre planul companiei de a-și revigora brandul. Nokia nu poate lansa telefoane mobile sau cu funcții de bază care să îi poarte numele, până la sfârșitul lui 2016. Totuși, poate folosi brandul pentru alte produse. „Dorim să licențiem marca Nokia în alte industrii, dincolo de cele restricționate, începând cu acest trimestru”, a declarat Haidamus. Nokia își va împrumuta numele pentru produsele relevante.

Nokia dorește să exploreze noi segmente tehnologice și va colabora cu mai mulți producători. Produsele vor avea „calitatea Nokia”, promite compania. Finlandezii au înființat o echipă care construiește prototipuri și le prezintă clienților interesați să primească o licență.

„Le vom oferi consumatorilor aceste produse”, a adăugat Haidamus, adâncind și mai mult misterul resuscitării brandului Nokia. Compania finlandeză nu exclude împrumutarea numelui său pentru un producător de smartphone-uri, după expirarea embargoului, în T4 2016. „Avem un brand foarte valoros”, a spus Haidamus. „Într-adevăr, valoarea sa s-a diminuat, dar vom întoarce situația în favoarea noastră”. Noul șef al diviziei de produse Nokia, Sebastian Nystrom, are o experiență îndelungată în zona dezvoltării de telefoane mobile și în 2010, a contribuit la dezvoltarea sistemului de operare Meego. 

Inchide