O echipă de cercetători susține că a creat un computer care poate să prezică momentul morții unei persoane

Redactor:
Florin Badescu
O echipă de cercetători susține că a creat un computer care poate să prezică momentul morții unei persoane
Cercetătorii din Boston au creat un "supercomputer" despre care au spus că ar fi capabil să prezică cu o acuratețe de 96% probabilitatea ca o persoană să moară în decurs de 30 de zile, informează dailymail.co.uk.

Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston au conectat monitoarele pacienților la acest sistem informatic, despre care se spune că ar fi mai bun decât medicii umani în ceea ce privește rapiditatea de detectare a unei afecțiuni.

Sistemul a fost încărcat cu informații ce provin de la peste 250.000 de persoane, în ultimii 30 de ani, și se bazează pe aceste date pentru a formula diagnosticări rapide.

O diagnosticare rapidă poate duce la o vindecare rapidă, salvând potențial numeroase vieți și prezicând, în alte cazuri, decesul iminent al unora dintre pacienți.

Sistemul colectează date medicale la fiecare trei minute și face diverse măsurători biologice – de la concentrația de oxigen și până la tensiunea arterială.

„Putem să prezicem cu o acuratețe de 96% momentul probabil în care un pacient va muri. Dacă acel computer îți spune că urmează să mori, atunci vei muri probabil în următoarele 30 de zile”, a declarat medicul Steven Horng, coordonatorul proiectului.

La începutul acestui an, medicii de la același spital din Boston au devenit primii din Statele Unite care au folosit Google Glass în serviciile lor medicale zilnice.

Medicii încarcă înregistrările medicale ale pacienților într-o pereche de ochelari Google Glass și le verifică online în timp ce fac vizite în saloane în loc să frunzărească dosare voluminoase în birourile lor.

Medicii au instalat și o serie de coduri în panourile electronice amplasate în fața camerelor pacienților, pentru a putea să acceseze instantaneu înregistrările medicale ale acestora.

Inchide