Orange și SES vor să exporte serviciul de televiziune Orange TV din România și în alte țări

Orange și SES vor să exporte serviciul de televiziune Orange TV din România și în alte țări
Publicat: 16/09/2013, 11:57
Actualizat: 13/02/2016, 03:11

Compania de telecomunicații Orange și operatorul de sateliți SES plănuiesc să „exporte” și în alte țări modelul serviciului de televiziune prin satelit Orange TV, care a fost lansat în luna iunie în România.

Norbert Hölzle, Senior Vice President Comercial Europe al SES, a declarat pentru agenția MEDIAFAX, la târgul de comunicații IBC, care se desfășoară în perioada 12 – 17 septembrie, la Amsterdam, că lansarea platformei Direct-to-Home (DTH) Orange TV în România a fost un model „de succes”, care va fi implementat și pe alte piețe. Hölzle a refuzat să precizeze care sunt țările în care Orange și SES plănuiesc să lanseze un serviciu de televiziune prin satelit similar Orange TV din România.

Totuși, Hölzle a precizat că, după încheierea târgului IBC, urmează să aibă o întâlnire cu conducerea Orange România pentru a discuta despre parteneriatul celor două companii în domeniul televiziunii prin satelit, precum și despre numărul de abonați pe care platforma Orange TV i-a atras în România, în cele patru luni de la lansare.

Pe de altă parte, într-o conferință de presă organizată la târgul IBC, Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al SES – companie ce operează 53 de sateliți la nivel internațional -, a declarat că piața de televiziune din România este foarte competitivă: „Penetrarea serviciilor de televiziune pay TV (cu plată, n.r.) este de 85% în România”.

Totodată, într-o declarație acordată MEDIAFAX, Ferdinand Kayser a subliniat interesul SES de a susține procesul de tranziție la televiziunea digitală din România.

„Strategia noastră în România este să ne concentrăm pe DTH și să susținem Orange în dezvoltarea activităților de televiziune pay TV (serviciul Orange TV, n.r.). De asemenea, noi credem că acest lucru va avea un impact puternic în contextul tranziției de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră”, a mai spus Ferdinand Kayser.
Potrivit oficialilor SES, autoritățile române ar trebui să nu piardă din vedere că sateliții reprezintă cea mai bună alternativă și, totodată, un mijloc complementar de distribuție pentru rețelele terestre care transmit semnalul TV.

Orange România a primit, pe 21 mai, aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să se lanseze efectiv pe piața de retransmisie TV. Atunci, Orange România a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”.

Potrivit documentelor depuse la CNA la momentul respectiv, numărul estimat de abonați al platformei Orange era de 50.000.

Platforma Orange TV a fost lansată efectiv pe 11 iunie, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliți SES. Oferta Orange TV constă în 100 de televiziuni, 40 de fiind High Definition, iar dintre acestea 26 sunt în premieră retransmise în România.

Compania Orange estimează că va avea până la sfârșitul anului 2015 un număr de 300.000 de abonați la platforma de satelit Orange TV, potrivit informațiilor publicate în cel mai recent raport financiar al companiei, citate în la sfârșitul lunii iulie de broadbandtvnews.com.

Conform aceleiași surse, în prezent, la nivel internațional, compania Orange are un număr total de 6.164.000 de abonați la serviciile sale de televiziune.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt în Franța, unde Orange are 5.322.000 de abonați la serviciile sale de televiziune prin satelit și IPTV. În Polonia, Orange are 699.000 de abonați la serviciile sale de televiziune.

Pe de altă parte, în Spania, Orange estimează că va avea 100.000 de abonați la serviciile sale de televiziune în următoarele 12 luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii