Pană masivă de Internet. Afectate, site-uri din mass-media mainstream. De la CNN la New York Times, blocaj total

Pană masivă de Internet. Afectate, site-uri din mass-media mainstream. De la CNN la New York Times, blocaj total
Pană masivă de Internet. Afectate, site-uri din mass-media mainstream. De la CNN la New York Times, blocaj total / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 08/06/2021, 20:40

O pană masivă de Internet a dus la căderea în bloc a mai multor site-uri importante. Vorbim despre pagini aparținând unor instituții media mainstream, ca The Guardian, Financial Times, The Independent sau The New York Times. Incidentul produs de marți, 8 iunie, a avut loc cu rețeaua Fastly, serviciul care găzduiește în cloud toate aceste site-uri.

Mai întâi, Internetul a picat pe Coasta de Est a Americii, afectând toată rețeaua Fastly de acolo. La primele ore ale dimineții, se înregistra aceeași situație și în Europa.

A picat inclusiv portalul guvernului Marii Britanii

Inclusiv portalul guvernului Marii Britanii, gov.uk, adresă cunoscută și extrem de accesată de utilizatorii de Internet. Potrivit BBC, nici Reddit, Target și Amazon nu au funcționat. Pe paginile de Internet ale acestor instituții a apărut mesajul „Eroare 503 – Serviciu indisponibil”, semn că, notează jurnaliștii britanici, nu pare a fi vorba de un atac cibernetic.

Rețeaua de livrare Fastly a avut o defecțiune majoră care a afectat nu numai site-urile web, ci și aplicațiile găzduite în cloud. „Continuăm să investigăm cauza problemei”, au comunicat cei de la Fastly.

  • Fastly este un colos în industria Big Tech. Platforma găzduiește conținutul livrat pe Twitch, Pinterest, HBO Max, Hulu, Reddit, Spotify și alte servicii asemănătoare. Printre altele, Fastly se ocupă cu îmbunătățirea timpilor de încărcare a site-urilor, a aplicațiilor și a platformelor. Deține una dintre cele mai mari rețele globală de servere. Spre prânz, problema a fost remediată.