Planurile lui Mark Zuckerberg pentru 2015: o să fac asta la fiecare două săptămâni

Planurile lui Mark Zuckerberg pentru 2015: o să fac asta la fiecare două săptămâni
Publicat: 03/01/2015, 15:40

La începutul fiecărui an, Mark Zuckerberg anunță care este provocarea sa pentru anul care urmează și care trebuie să îl ajute să învețe ceva despre lumea înconjurătoare și să îi extindă perspectiva dincolo de activitatea sa la Facebook.

Astfel, până în prezent, printre provocările anuale ale lui Zuckerberg s-au numărat să învețe să vorbească mandarina (un dialect al limbii chineze), să cunoască în fiecare zi o nouă persoană care nu lucrează la Facebook, să scrie în fiecare zi un mesaj de mulțumire unei persoane care a făcut din această lume un loc mai bun, să devină vegetarian (sau să mănânce carne numai dacă ucide singur animalul pe care urmează să îl mănânce) și să poarte cravată în fiecare zi.

Pe 31 decembrie 2014, Mark Zuckerberg a anunțat prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook că este în căutarea unei provocări pentru anul 2015. Astfel, vineri, Zuckerberg, le-a mulțumit printr-un alt mesaj pe Facebook celor 50.000 de persoane care au conturi pe rețeaua de socializare și care i-au făcut sugestii cu privire la ce provocare ar trebui să aibă în vedere în 2015.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, cele mai multe propuneri au avut legătură cu provocări ce țin de citit. Astfel, Zuckerberg a spus că a decis că provocarea sa pentru 2015 va fi să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni, punând accentul pe învățarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credințe, istorii și tehnologii.

„Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlinește. Cărțile îți permit să explorezi pe deplin un subiect și să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îți poate oferi cea mai mare parte a media în prezent”, a spus, printre altele, Mark Zuckerberg.

Prima carte pe care Mark Zuckerberg o va citi în acest an este „The End of Power”, de Moisés Naím, un volum care explorează modul în care lumea se schimbă în sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decât în mod tradițional, când puterea a fost deținută de mari guverne, organizații militare sau de altă natură.

Totodată, Mark Zuckerberg a creat și o pagină pe Facebook destinată noii sale provocări – „A Year of Books”. Pe această pagină, Zuckerberg va anunța ce cărți va citi pe parcursul acestui an. De asemenea, el îi invită pe cei care au citit sau citesc cărțile respective să participe la discuții pe această pagină de Facebook, care va fi moderată.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg a spus că a apreciat toate sugestiile făcute de utilizatorii Facebook cu privire la provocarea pe care ar trebui să o aibă în 2015. „Multe dintre sugestii s-au referit la faptul că trebuie să susțin financiar oamenii aflați în dificultate”, a spus Mark Zuckerberg, precizând că soția sa, Priscilla, și cu el își vor continua pe deplin activitatea caritabilă și în acest an.

„Unii dintre voi ați sugerat să întâlnesc câte o nouă persoană în fiecare zi. Asta a fost de fapt provocarea mea în 2013. Alții au sugerat să predau ore la școală. Am făcut și acest lucru și mi-ar plăcea să mai fac așa ceva și să fiu mai implicat în educație în acest an”, a mai spus Mark Zuckerberg.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populația conectată la internet la nivel mondial folosește această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârșitul lui octombrie publicația The Wall Street Journal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...