Silviu Bănilă
20.11.2014
IT&C

Probleme cu salariul șefului Microsoft

Probleme cu salariul șefului Microsoft
Institutional Shareholder Services (ISS) le-a recomandat acționarilor să ia măsurile necesare cu ocazia întâlnirii Microsoft, care va avea loc peste două săptămâni.

ISS a susținut că Microsoft i-a oferit un salariu prea mare lui Satya Nadella, care nu ar fi în concordanță cu performanțele acestuia. „Debarcarea fostului director executiv Steve Ballmer a reprezentat o provocare și a atras de la sine o nouă strategie de compensații pentru viitorul șef, care nu era acționar majoritar”, au precizat analiștii ISS. „Totuși, noul pachet salarial al lui Nadella ridică unele semne de întrebare”.

În anul fiscal 2014, care s-a încheiat, în cazul Microsoft, la 30 iunie, Nadella a primit un salariu de 919.000 dolari, un bonus de 3,6 milioane dolari și un pachet de acțiuni de aproximativ 65 milioane de dolari. Anul trecut, Nadella a primit un grant de acțiuni de 13,5 milioane de dolari, ca parte a planului de stimulare. În septembrie, șeful Microsoft a beneficiat de un pachet de acțiuni de 13,6 milioane de dolari.

ISS a mai precizat că pachetul de compensații al lui Nadella în 2014, care ajunge la 90,8 milioane de dolari, a fost foarte ridicat, față de câștigurile altor directori executivi din industria tehnologică. Microsoft va susține întâlnirea anuală a acționarilor în ziua de miercuri, 3 decembrie. În cadrul adunării, acționarii vor vota cu privire la acordarea pachetelor salariale pentru directori și vor alege reprezentanții board-ului.

Inchide