REVIEW GOCLEVER Quantum 600 – un phablet entry-level cu ecran de 6 inci și preț accesibil

Publicat: 05/11/2014, 14:10

Spre deosebire de alte mărci de telefoane cu preț accesibil, modelele GOCLEVER sunt fiabile, iar Quantum 600 nu face excepție. În urmă cu câteva luni am testat un smartphone al unui brand autohton și am avut supriza neplăcută ca terminalul să se descarce complet în timpul nopții, în stand-by, deși bateria era seara undeva la 70%. Astfel de probleme nu am descoperit la modelele polonezilor de la GOCLEVER. Ba chiar acestea impresionează prin autonomia bună a bateriei, datorată versiunii de Android destul de curate pe care o rulează.

DESIGN. Quantum 600 nu iese în evidență la acest capitol, însă modelul este bine închegat, iar materialele folosite nu dau senzația de produs ieftin. Cadrul lateral este realizat din plastic, vopsit în așa fel încât să pară metal, iar capacul din spate este din policarbonat cu suprafață mată, care oferă o bună aderență și este rezistent la zgârieturi. Capacul este datașabil, iar utilizatorul are acces la baterie, care poate fi înlocuită.

Tot în interior se găsesc sloturile pentru cele două cartele standard SIM și cel pentru card microSD (cu capacitate maximă de 32 GB). Prezența slotului microSD este binevenită, deoarece capacitatea de stocare internă a dispozitivului este de doar 4 GB. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, după instalarea câtorva aplicații, spațiul disponibil rămas este foarte redus (aproximativ 700 MB).

Butonul de On/Off este poziționat pe partea din dreapta, așa cum trebuie la un phablet de mari dimensiuni, iar cel de volum pe marginea din stânga. La ambele butoane se ajunge lejer atunci când telefonul este operat cu o singură mână.

Jack-ul audio este poziționat pe marginea de sus, iar slotul microUSB pe marginea de jos. Difuzorul, de dimensiuni destul de mari, se află pe partea din spate.

Apreciez faptul că GOCLEVER Quantum 600 dispune de butoane capacitive, responsive și precise, de Menu, Home și Back. Asta înseamnă că utilizatorul se poate bucura tot timpul de toată suprafața ecranului uriaș de 6 inci.

ECRAN. Are rezoluție HD (720p) și dispune de panou IPS, care oferă unghiuri de vizualizare largi și o bună vizibilitate la lumină naturală. Calitatea ecranului este foarte bună pentru un dispozitiv cu un preț atât de redus. Culorile afișate sunt naturale, iar luminozitatea bună.

Ecranul nu dispune de protecție Gorilla Glass, dar vine cu o folie de protecție preinstalată. Folia nu are o calitate foarte bună; după câteva zile începe să se desprindă la colțuri și se zgârie vizibil. Vă recomand să instalați pe ecran o protecție din sticlă temperată. Fiind uriaș, ecranul se poate sparge ușor în cazul în care scăpați telefonul pe o suprafață dură. Cu tempered glass sunt șanse mari să se spargă doar protecția, iar ecranul de dedesupt să scape intact.

PERFORMANȚE. Quantum 600 dispune de un procesor quad-core mai puțin cunoscut, modelul Broadcom BCM 23550 de 1,2 GHz și 1 GB memorie RAM. Puteți rula și jocuri cu grafică avansată, însă acestea pornesc destul de greu. În testul Quadrant, Quantum 600 a obținut un scor de 3.305. Ca să vă faceți o idee ce înseamnă acest lucru, Galaxy Note 4, cel mai nou phablet Samsung, are un scor de 25.461. Însă prețul Note 4 este de cinci ori mai mare decât cel al Quantum 600.

În utilizarea zilnică, phablet-ul GOCLEVER este fluid și răspunde bine la comenzi.

Sistemul de operare rulat este, suprinzător aș putea spune, Android 4.4.4, o versiune care nu este încă disponibilă pentru modele mult mai avansate, precum Samsung Galaxy S5. Versiunea instalată pe Quantum 600 este curată, incluzând foarte puțin bloatware. Puținele aplicații care vin preinstalate pe telefon pot fi dezinstalate complet, nu doar oprite.

BATERIE. Cu o capacitate de 2.800 mAh, are o autonomie foarte bună, de aproximativ două zile în regim de utilizare ușoară (o singură cartelă introdusă, două conturi de e-mail pe push, 30 de minute de Facebook pe zi, 10 minute de browsing, 30 de minute în jocuri).

CAMERA. Are un senzor de 8 MP și dispune de Flash. Camera este modestă și nu sunt multe lucruri de spus la acest capitol. Pentru poze reușite este nevoie de lumină naturală și de mâini care nu tremură. Iată, mai jos, două imagini făcute cu setările implicite în condiții destul de dificile pentru un smartphone (lumină artificială și noaptea):

PRO:

– Preț foarte atractiv

– Ecran mare, de calitate bună

– Autonomie excelentă

– Rulează o versiune curată de Android 4.4

CONTRA:

– Capacitate de stocare internă redusă, de doar 4 GB

– Cameră mediocră

– Nu dispune de conectivitate 4G

Rating gândul: 3,8/5

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”