S-a inventat tehnologia Wi-Fi care transferă 1 GB în 3 secunde. Când va fi lansată

S-a inventat tehnologia Wi-Fi care transferă 1 GB în 3 secunde. Când va fi lansată
Publicat: 13/10/2014, 13:02
Actualizat: 07/02/2019, 06:05

Tehnologia Samsung Wi-Fi de 60 GHz elimină ecartul dintre viteza teoretică și cea reală, permițând viteze de transfer de până la 4,6 Gbps (575 MB) pe secundă, o creștere de cinci ori față de viteza maximă de 866 Mbps (108 MB) atinsă în prezent cu tehnologiile Wi-Fi de 2,4 și 5 GHz, se arată într-un comunicat al companiei sud-coreene.

De exemplu, transferul unui film de 1 GB se va realiza în mai puțin de 3 secunde, cu ajutorul noii tehnologii, în timp ce transferul de fișiere video HD, nearhivate, de pe un terminal mobil către televizoare va putea fi efectuat în timp real.

Noua tehnologie Wi-Fi va fi disponibilă începând cu anul viitor.

„Samsung a depășit cu succes barierele din calea comercializării tehnologiei Wi-Fi de 60 GHz. Generațiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbări inovatoare, cu noi oportunități în domeniul dezvoltării de tehnologii Wi-Fi”, a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare și dezvoltare al Samsung.

Anunțul privind tehnologie Wi-Fi de la Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, vine pe fondul lansării unei noi linii de produse, compania sud-coreană fiind nevoită să facă față competiției acerbe din partea Apple și a rivalilor chinezi.

Samsung a anunțat săptămâna trecută o scădere cu 60% a profitului operațional din trimestrul al treilea, ca urmare a stagnării vânzărilor de smartphone-uri. Tot săptămâna trecută, compania a declarat că va investi 14,5 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de chipuri în Coreea de Sud.