Se apropie Microsoft Summit 2013, unul din cele mai importante evenimente de IT din România. Ce teme vor fi abordate, cine sunt speakerii și cum participi

Se apropie Microsoft Summit 2013, unul din cele mai importante evenimente de IT din România. Ce teme vor fi abordate, cine sunt speakerii și cum participi
Publicat: 24/10/2013, 15:53
Actualizat: 10/01/2020, 15:48

Microsoft va organiza la București, în perioada 6-7 noiemebrie 2013, Microsoft Summit 2013, eveniment care își propune, potrivit organizatorilor, să demonstreze felul în care principalele trend-uri din tehnologie – printre care mobilitatea, big data, social și cloud – influențează și susțin companiile de toate mărimile. La eveniment, organizat la Willbrook Platinum Business & Convention Center, vor fi peste 40 de speakeri, printre care Chris Capossela – Corporate Vice President Consumer Channels Group la Microsoft Corporation, Michael Palermo – Technical Evangelist la Microsoft, Markus Lause – Director of the Enterprise Business Unit la Vodafone, David Chappell – Principal la Chappell & Associates sau Kostas Loukas – General Manager al Microsoft România.

Michal Golebiewski, Marketing & Operations Director la Microsoft Corporation, a exlicat pentru gândul de ce a decis compania să organizeze acest eveniment: „Piața IT se află într-o permanentă schimbare. Învățăm să ne desfășurăm activitatea în noi moduri, să fim mai productivi și mai competitivi prin intermediul tehnologiei. La Microsoft credem cu tărie că tehnologia de ultimă oră trebuie să susțină companiile în tranziția către noul mod de lucru. În acest sens, însăși compania noastră trece printr-o transformare într-o companie de device-uri și servicii, strategie concentrată pe device-uri mobile și servicii integrate ce permit companiilor și utilizatorilor să-și desfășoare activitatea mai productiv”. „Cel mai bun moment pentru a folosi tehnologia pentru a-ți dezvolta afacerea? Chiar acum! Microsoft Summit este locul de întâlnire al profesioniștilor, unde oamenii de decizie din companii, profesioniștii IT și dezvoltatorii de aplicații vin în contact unii cu ceilalți, precum și cu lideri din industrie, unde se va vorbi despre tendințele de pe piața IT și despre cum tehnologia permite companiilor să fie mai productive și mai competitive pe o piață din ce în ce mai complexă”, a mai spus Golebiewski.

Potrivit lui Golebiewski, antreprenorii și dezvoltatorii au ocazia de a descoperi cum pot crește competitivitatea afacerilor proprii și cum tehnologia le poate face viața mai ușoară. „Avem pe de o parte training-uri tehnice pentru dezvoltatori și specialiști IT, care oferă o perspectivă avansată asupra noilor tehnologii și framework-uri de lucru, iar pe de altă parte avem sesiuni dedicate oamenilor de decizie din companii care aduc în prim-plan soluțiile care le permit dezvoltarea propriilor afaceri”, explică el.

Securitatea digitală, una din temele importante la Microsoft Summit 2013

La eveniment vor fi abordate teme legate de securitatea informațiilor în noul context de mobilitate al utilizatorilor: securitate la nivel de dispozitiv mobil (smartphone, tabletă etc.) și securitate la nivel de servicii consumate (servicii ce pot fi furnizate atât de cloud-ul privat cât și de cel public), a declarat Sebastian Vijeu, Technical Evangelist la Microsoft România.

„Tema expirării suportului pentru Windows XP și Office 2003 va avea și ea un loc central în discuțiile despre securitate, de la riscurile folosirii sistemului de operare fără suport, până la opțiunile și practicile recomandate de actualizare”, a mai spus Vijeu.

Sesiuni pentru dezvoltatorii de aplicații

Pentru dezvoltatorii de aplicații vor fi sesiuni dedicate în cadrul cărora pot afla cele mai noi informații referitoare la tehnologiile Microsoft ce permit dezvoltarea de aplicații web și mobile. Printre subiectele puse în discuție se afla Windows 8.1, Windows Phone și Windows Azure. „În plus, aceștia au acces la cunoștințe și insight-uri din partea celor mai bine cotați lideri din industrie (ex. Michael Palermo), precum și oportunitatea de a discuta pe tema diverselor anunțuri, rapoarte și produse prezentate atât cu specialiști Microsoft, cât și de parteneri ai companiei. Un alt avantaj al participării la Microsoft Summit este accesul la bune practici moderne, precum și la instrumente de gestionare, design, dezvoltare și testare a aplicațiilor”, spune Petru Jucovschi, Technical Evangelist la Microsoft România.

Cei care doresc să participe la eveniment se pot înregistra în perioada 5-29 octombrie beneficiind de o reducere de 20%. Cei care se înregistrează după 30 octombrie plătesc prețul integral. Astfel, înregistrarea pentru două zile de conferințe, pentru perioada amintită, costă 560 de lei (400 de lei pentru o zi la Summit). După 30 octombrie, înregistrarea costă 670 de lei (500 de lei pentru o zi). Prețurile detaliate le găsiți pe site-ul evenimentului – www.msummit.ro.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...