Șeful Mozilla a demisionat la o săptămână de la numire. Care este motivul

Șeful Mozilla a demisionat la o săptămână de la numire. Care este motivul
Publicat: 04/04/2014, 18:30

Brendan Eich, șeful Mozilla, a demisionat joi, după ce un serviciu online de dating a cerut boicotarea browser-ului web al companiei, din cauza unor donații pe care Eich le-a făcut unor adversari ai căsătoriilor între persoane de același sex, scrie Reuters.

Compania de software a ajuns în atenția publică după ce l-a numit CEO pe Eich, cunoscut pentru creearea limbajului de programare JavaScript, la finele lunii trecute.

În 2008, Eich a donat bani unor organizații care se opuneau legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, în statul California, un subiect sensibil având în vedere că Mozilla promovează o politică de incluziune și diversitate.

„Nu am acționat așa cum te-ai fi așteptat să reacționeze Mozilla. Nu ne-am mișcat suficient de repede odată ce a început controversa. Ne pare rău”, a scris Mitchell Baker, președinta companiei, într-o postare pe blogul personal.

În ceea ce privește viitoarea conducere a companiei, Baker a precizat că „este încă în discuții”, informații suplimentare urmând să fie furnizate săptămâna viitoare.

În timp ce activiștii care militează pentru drepturile persoanelor gay au aplaudat măsura, comunitatea IT a deplâns plecarea lui Eich, cofondator Mozilla.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase