Târgul gadgeturilor, Consumer Electronic Show, în Las Vegas / Ce noutăți sunt în acest an

Târgul gadgeturilor, Consumer Electronic Show, în Las Vegas / Ce noutăți sunt în acest an
Publicat: 07/01/2020, 08:05

La expozitție va fi prezentă și familia Trump, respeectiv Ivanka Trump, fiica președintelui american, care va acorda un interviu șefului CES, Gary Shapiro. Shapiro se confruntă cu critici pentru că a invitat Ivanka să discute despre viitorul muncii, nemulțumiții vorbind de nepotism și de faptul că femei mult mai bine calificate din domeniul tehnologic sunt ocolite.

Pe de altă parte, disputa comercială a președintelui Trump cu China a determinat unele dintre cele mai mari firme de tehnologie din țara comunistă să anuleze sau să-și reducă implicarea în evenimentul din Las Vegas, notează BBC.

CES generează interes în special pentru gadgeturile care apar, printre care se numără asistenți virtuali pentru casele inteligente, roboți și aplicații domestice ale inteligenței artificiale, dispozitive pentru comunicare, televizoare ce încearcă să impună noi standarde de calitate a imaginii.

O tigaie care verifică greutatea și temperatura ingredientelor înainte de a ghida utilizatorul prin intermediul unei aplicații, butoane pentru aragaz inteligente, care permit proprietarilor să crească flacăra aragazului prin comandă vocală și îl opresc automat dacă este lăsat nesupravegheat prea mult timp, dar și rafturi inteligente, care monitorizează reducerea cantităților de alimente se numără printre exponatele domeniului casnic. Sistemul Townew promite să elibereze oamenii de truda de a lega pungile de gunoi. Coșul se deschide automat atunci când detectează un obiect din apropiere, iar sacii se sigiliează singuri, la o simplă apăsare a unui buton.

În materie de televiziune, Samsung va prezenta un ecran fără margini iar LG un model OLED flexibil, de 65 de inch, care coboară in tavan. De asemenea, tehnologia 8K primește un impuls. Aceasta dispune de patru ori mai mulți pixeli decât 4K și de 16 ori mai mari decât ecranele 1080p. Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor fi filmate în formatul „super hi-vision”, dar încă nu este clar care companii de transmisie vor susține inițiativa, în afara NHK din Japonia și Rai din Italia. Cu puțin conținut 8K, producătorii de televiziune sunt presați să demonstreze că tehnologiile lor îmbunătățesc în mod vizibil calitatea imaginii, față de discurile Blu-Ray și transmisiile video cu rezoluție mai mică.

Va apărea și o nouă tehnologie în televiziune: Mini-LED. Aceasta implică utilizarea unor diode mai mici decât în ​​mod normal care vor lumina pixelii ecranului. Acest lucru permite să existe zone de iluminare mai distincte și diferențieri mai clare între lumină și întuneric. Noua tehnologie nu va produce negrul profund al OLED și nu se va potrivi cu tehnologia microLED, unde diodele sunt atât de mici încât pot fi alocate pixelilor în mod 1: 1, dar ar trebui să ofere o imagine HDR impresionantă la un preț relativ accesibil. TCL a confirmat că va lansa televizoare Mini-LED la CES, iar alte mărci pot face acest lucru, chiar dacă le numesc altfel.

În materie de roboți și AI, Star Labs, divizie a Samsung, prezintă Neon, descris ca un „om artificial”. Alte detalii nu au fost făcute publice, dar a fost confirmat faptul că nu este destinat să înlocuiască asistentul virtual al firmei, Bixby. Picnic va prezenta o mașină care poate pregăti până la 300 de pizza pe oră, fiecare cu un set personalizat de topping-uri, controlată de o aplicație. Start-up-ul are ambiții de a se extinde în sandvișuri, salate și tortillas în curând. Alți roboți sunt meniți să distreze, cum este MarsCat, de la Elephant Robotics din China. MarsCat este un amestec de felină cu robo-câinele Aibo de la Sony, care se poate juca cu jucării, recunoaște vocea proprietarului și chiar poate interacționa cu pisicile reale. Tombot promovează un cățel robot labrador. Mașina, sensibilă la atingere, este destinată persoanelor în vârstă și altora care vor un animal de companie, dar nu pot interacționa cu un animal adevărat. Tombot a fost conceput echipa din spatele Muppets și este cu siguranță drăguț, dar limitat în funcții.

În materie de transport, Manta5 Hydrofoil oferă un nou mod de a călători, pentru că poate fi utilizat pe mare, atât timp cât apa nu este prea agitată. Pedalele bicicletei acționează o elice, iar în locul roților există elemente asemănătoare cu aripile. Eforturile biciclistului sunt suplimentate cu un motor electric, care poate ajuta vehicolul să atingă viteze de până la 21 km/h. O astfel de bicicletă costă 5.800 de lire sterline.

Dolphin1 al OceanAlpha este o dronă care poate salva vieți, controlată de la distanță.

BMW, Mercedes-Benz, Hyundai și Nissan se numără printre producătorii auto care promit că vor prezenta noi concepte.

Honda a spus că își va dezvălui propriul asistent virtual, care poate fi chemat cu cuvintele trecute „OK Honda”.

LG va prezenta WebOS Auto, un sistem de operare pentru mașinile conectate la internet. Acesta se bazează pe sistemul de televiziune inteligent al companiei, dar va face față concurenței operatorilor Apple Carplay și Android Auto.

Între timp, Bosch a preluat un nou tip de afișaj 3D pentru tablourile de bord pentru mașini, care nu necesită ca șoferul să poarte ochelari speciali. Compania spune că ecranul face alertele să pară „mai evidente și mai urgente”

Segway va prezenta Apex – prima sa motocicletă, care încă nu este scoasă la vânzare, iar start-up-ul francez Wello speră să atragă interesul pentru un vehicul compact cu trei roți, conceput pentru călătorii scurte în care un singur pasager este transportat la cu până la 40 km/h.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top