Tomberonul inteligent care iese singur în stradă și se întoarce în curte

Tomberonul inteligent care iese singur în stradă și se întoarce în curte
Publicat: 01/10/2019, 12:20

Practic, acesta ar trebui să fie primul coș de gunoi cu adevărat inteligent, capabil să poată naviga pe cont propriu până pe trotuar, unde urmează să fie golit de mașina de gunoi. Funcțiile pe care acesta le oferă sunt însă foarte interesante.

SmartCan a fost inventat de către Andrew Murray, fondatorul companiei Resi și este momentan un simplu prototip. Asemeni roboților care aspiră prin casă, SmartCan folosește stații de andocare pentru a recunoaște unde trebuie să stea atunci când este în curte și unde trebuie să ajungă atunci când trebuie să iasă în stradă pentru a fi golit. Sistemul nu pare să fie foarte complex sau foarte complicat, fiind folosite căi predefinite pentru navigare prin curte până în stradă.

Tomberonul inteligent poate fi controlat folosind un smartphone, aplicația dedicată oferind acces la un program pre-stabilit. Practic, setezi data și ora la care tomberonul să iasă singur din curte, conform programului companiei de salubrizare, iar acesta iese și se întoarce singur din curte. Singurul inconvenient este momentan faptul că stațiile de andocare necesită montare atât în curte, cât și în afara acesteia, iar poziționarea unui astfel de obiect pe spațiul public ar putea fi ilegal în anumite orașe.

Citește continuarea în Go4it.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase