Un mare operator telecom din România își deschide televiziune. Cum se va numi noul canal

Un mare operator telecom din România își deschide televiziune. Cum se va numi noul canal
Publicat: 18/09/2014, 11:28
Actualizat: 15/01/2020, 08:34

CNA a analizat, în ședința de joi, solicitarea Orange România de acordare a unei licențe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalistă, cu zonă de difuzare națională.

La ședința CNA a fost prezentă o delegație din partea Orange România, condusă de Dorin Odiațiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director în cadrul companiei.

Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directă, personalizată cu clienții Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.

De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informații diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sănătate, divertisment, tehnologie etc.

Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi și va difuza programe producție proprie (80%) și producții audiovizuale ale altor producători (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative și culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate și teleshopping (12%).

În ceea ce privește producțiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea „Orange Zoom”, un program educativ, care va include și informații despre evenimente culturale și sportive, și „Fundația Orange”, o emisiune informativă.

De asemenea, Orange Info va difuza programul „News”, o emisiune informativă (producător Antena 1), și „Orange Fun”, o emisiune de divertisment (producător Radcom).

Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fără TVA, pentru o perioadă de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru producție, editare și achiziție de conținut).

Pe de altă parte, Orange România a primit, pe 21 mai 2013, aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe piața de retransmisie TV. Atunci, Orange România a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Platforma Orange TV a fost lansată efectiv pe 11 iunie 2013, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliți SES. Oferta Orange TV consta la momentul lansării în 100 de televiziuni, 40 fiind High Definition, iar dintre acestea 26 în premieră retransmise în România.

În ședința CNA de joi, Dorin Odiațiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director la Orange România, a declarat că lansarea televiziunii Orange Info este un nou pas pe care compania Orange România îl face pentru clienții săi.

„Orange Info este un canal care se adresează abonaților Orange TV (…) Motivul principal al lansării acestui canal este acela de a ține legătura cu clienții noștri într-un mod inovator, de a-i informa”, a spus Dorin Odiațiu.

Întrebat de membrul CNA Narcisa Iorga dacă Orange Info va prelua buletinele de știri de la Antena 1, Dorin Odiațiu a spus: „Este vorba despre informații pe care Orange le solicită și le comisionează colaboratorului nostru Antena 1”. El a mai spus că aceste informații nu au nicio legătură cu ce este difuzat de Antena 1, fiind în general informații despre cursul valutar, horoscop și nu informații politice și sociale.

În ceea ce privește programul de divertisment difuzat de Orange Info, Dorin Odiațiu a spus că în cadrul acestuia vor fi prezentate trailere de filme, programul de la cinema etc.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus că denumirea televiziunii Orange Info îi sugerează cu totul altceva decât informațiile prezentate de reprezentantul Orange Info în ședința CNA de joi, respectiv un post de informații.

„Denumirea reflectă preocuparea noastră principală și anume informarea de către Orange România a clienților săi, dorim să inform privind serviciile noastre”, i-a răspuns Dorin Odiațiu.

În urma discuțiilor, CNA a acordat licența audiovizuală pentru Orange Info, cu nouă voturi „pentru” (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea), în timp ce Christian Mititelu a votat „împotrivă”. Mititelu a spus că s-ar crea un precedent dacă ar vota pentru o astfel de licență, întrucât orice firmă ar putea să își facă o astfel de televiziune pe care să își promoveze serviciile și produsele.

Pe de altă parte, Dorin Odiațiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Orange Info va fi lansată în perioada următoare, fără a preciza data exactă când noua televiziune va începe să emită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cu ce se ocupă fiul lui Radu Mazăre, de fapt. Răducu are o afacere care...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult...
EXCLUSIV VIDEO El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi...
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri,...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Cât stele Euro NCAP a primit VW Tiguan, cel mai căutat SUV de familie?
Sursă iraniană: Iranul pune la dispoziţia rebelilor Houthi o rachetă lansată pe mare
Descoperire EPOCALĂ la marginea Sistemului Solar! Arată că de fapt suntem...
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Tinerii din România, pe primul loc în Europa la abandonarea educației după 18 ani
×