Un nou instrument Google Earth: Timelapse te ajută să vezi cum a evoluat lumea în ultimele patru decenii / Cât s-a dezvoltat Bucureștiul în 40 de ani și cum a evoluat România – VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Un nou instrument Google Earth: Timelapse te ajută să vezi cum a evoluat lumea în ultimele patru decenii / Cât s-a dezvoltat Bucureștiul în 40 de ani și cum a evoluat România – VIDEO
Prin noul instrument Google Earth numit Timelapse poți observa cum zonele din România s-au dezvoltat de-a lungul anilor, dar și cum pădurilor s-au micșorat / Sursă FOTO: Shutterstock

Google Earth lansează o nouă funcție, numită Timelapse, care va permite utilizatorilor să vadă cum s-a transformat o regiune într-o anumită perioadă de timp. Actualizarea este apreciată de firma tehnologică drept cea mai mare actualizare pentru Google Earth din 2017.

Peste 24 de milioane de fotografii realizate de sateliți și colectate de Google dezvăluie schimbarea rapidă pe care a suferit-o lumea noastră în ultimele decenii. Utilizatorii vor putea examina dovezi reale ale schimbărilor climatice, semne ale expansiunii agricole și răspândirea extinsă a metropolei urbane în plină expansiune.

Google Earth permite oamenilor să vadă orice parte a lumii în 4D. Imaginile istorice de la NASA și UE au fost introduse în platformă pentru a le permite oamenilor să compare cum arată o regiune în comparație cu anii trecuți. Utilizatorii vor putea accesa funcția Timelapse din Google Earth și pot merge în orice loc de pe planetă pentru a vedea schimbarea acesteia în timp. Acestora li se vor prezenta o varietate de colecții în domenii care pot fi de interes și informații despre setul de date disponibil.

Noul instrument Google Earth, Timelapse, care îți arată cum s-a dezvoltat o anumită zonă

Programe prin satelit, precum Landsat, conduse de NASA și US Geological Survey (USGS) și programul Copernicus condus de către UE, au furnizat datele cu care Google a realizat Timelapse.

Compania Google a transmis că va fi deschisă și colaborării cu alte agenții spațiale care ar putea avea mai multe imagini din satelit disponibile, cum ar fi JAXA și ISRO.

Dezvoltatorii Timelapse spun că nu există restricții cu privire la locul în care o persoană poate privi, cu rezoluția și claritatea unei rezoluții suficient de scăzute pentru a nu prezenta un risc de securitate. Prin urmare, bazele militare și alte zone confidențiale nu vor fi eliminate sau ascunse.

Google Earth a lansat peste 800 de videoclipuri din datele Timelapse pentru ca publicul să le poată vizualiza fără a fi nevoie să le caute pe Google Earth, care vor fi publicate pe YouTube.

În Timlepase se pot observa creșterea orașului Las Vegas, cu cea mai rapidă expansiune din SUA în ultimele decenii, evoluția pădurilor care dispar pe zi ce trece, dispariția ghețarilor etc.

„În timp ce priveam ce se întâmplă, au apărut cinci teme: schimbarea pădurilor, creșterea urbană, temperaturile crescute, sursele de energie și frumusețea fragilă a lumii noastre”, transmite Google.

Cum s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 40 de ani

Un Timelapse al Google earth arată cum s-a dezvoltat Capitala României în ultimele patru deceniu în ceea ce privește construcțiile, dar și zonele verzi.

Cum s-a dezvoltat teritoriul României în ultimele patru decenii

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Cine este noul iubit al Alinei Vidican. AVERTISMENTUL DUR al lui Cristi Borcea pentru fosta...
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Motivele pentru care tatăl Andreei Bălan o rupe cu bătaia în adolescență. Artista și-a povestit...
NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Răzbunarea românilor după uciderea ursului Arthur: Ratingul castelului Riegersburg a scăzut pe Google Maps
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la...
Horoscopul celor mai pofticioase zodii. Cine mănâncă mult și cine preferă rafinamentul
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide