Un robot a învins jucători profesioniști într-o partidă de poker

Redactor:
Razvan Tupa
Un robot a învins jucători profesioniști într-o partidă de poker
Prima formă de inteligență artificială care reușește să învingă mai mulți jucători profesioniști de poker într-o partidă își entuziasmează creatorii, arată platforma Nature.

Victoria inteligenței artificiale în fața a cinci jucători de cărți profesioniști ar apropia roboții de momentul în care vor putea să rezolve probleme complicate din lumea reală.

Programul care se numește Pluribus a învins profesioniștii la Poker Texas Hold”em în șase jucători. Este pentru prima dată când o formă de inteligență artificială învinge mai mult de un jucător uman de elită.

„Faptul că am trecut de la doi la șase jucători nu pare esențial, dar este mare lucru” spune Julian Togelius, de la Universitatea din New York University, specializat în jocuri și IA. „Aspectul care privește mai mulți jucători nu apare în alte jocuri pe care le studiem în prezent”.

Echipa care a construit Pluribus este responsabilă și pentru Libratus, inteligența artificială care a învins porfesioniști la poker în doi.

Varianta îmbunătățită a programului a reușit după o partidă de 12 zile, în care a jucat peste 10.000 de mâini să învingă 15 dintre cei mai buni jucători.

Și alte forme de inteligență artificială au câștigat jocuri cu profesioniști. Dar era vorba despre partide în care exista un singul câștigător și un învins.

Teoria jocurilor a avut probleme cu scenariile în care era vorba despre mai mulți jucători cu interese concurente, situații care seamănă cu momente din viața reală.

Rezolvând problema jocului de poker cu mai mult de doi jucători, Pluribus ar oferi o bază pentru ca viitoarele forme de inteligență artificială să abordeze probleme de acest fel, arată Brown. Aplicațiile acoperă un teritoriu vast, de la negocieri automate, la detectarea fraudelor și conducerea automată a mașinilor, arată un articol publicat de platforma Nature.

Foto: Pixabay

 

Inchide