5 Criptomonede pe care le așteaptă urcări masive, imediat ce se termină corecțiile

5 Criptomonede pe care le așteaptă urcări masive, imediat ce se termină corecțiile
Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)
Publicat: 26/08/2022, 09:05

Suntem încă în plin bear market indiferent de micile creșteri care au avut loc recent iar previziunile sunt destul de sumbre pentru următoarele câteva luni. Lucru care ar trebui să ne bucure, deoarece profiturile cele mai mari se fac tocmai atunci când piața scade semnificativ. Bitcoin a scăzut cu peste jumătate față de prețul de la maximele sale istorice. Cu toate că întregul an a fost destul de rău pentru crypto, piața a avut și multe momente pozitive, precum adoptarea BTC ca monedă oficială în CAR, o încredere crescută a instituțiilor în piața crypto și cercetarea tehnologiei blockchain făcută de multe companii mai ales recent, iar aici nici nu mai menționăm guverne, care sunt din ce în ce mai interesate de crypto.

După ce caracteristici ne dăm seama cel mai bine dacă o monedă este promițătoare? 

În funcție de caracteristicile fiecăreia, ne putem da seama dacă o monedă are șanse de supraviețuire, dacă va stagna sau are mari șanse să crească cu cel puțin un 10x. Ceea ce nu e chiar mult pentru crypto unde se vorbește des de 500x, dar cu cât mai mare este profitul potențial, cu atât mai mare este și riscul, așadar vom vorbi aici doar despre proiectele mari, serioase și cu o reputație bună care ne pot promite profituri bune, dar stabile.

Oferta – Este important ca atunci când ne uităm la o criptomonedă să luăm în considerare oferta maximă și în circulație. Cu cât moneda este mai dorită dar oferta mai limitată, este mai logic ca valoarea să crească în timp, iar odată cu ea și prețul.

Volum – Când oamenii sunt interesați de un activ îl tranzacționează sau investesc în el, iar asta se vede în volumul zilnic. Monedele cu un volum zilnic mai ridicat față de altele și cu un preț mai stabil tind să crească mai sus decât cele cu un volum de tranzacționare scăzut.

Nu în ultimul rând, prețul contează enorm, atât cel actual cât și prețul din trecut – criptomonedele mai ieftine au mult mai multe șanse să crească considerabil decât BTC sau ETH, de exemplu. Pe de altă parte, cele mai mari sunt mult mai probabile să fie adoptate global având în vedere reputația bună pe care o au. Este de menționat că ETH și BTC vor continua să crească și să fie stâlpii de putere a întregii piețe crypto, dar cu cât e mai mică moneda ca valoare, cu atât spațiul de creștere e mai mare, mai ales comparativ cu celelalte monede.

Ethereum – Ethereum este considerată una din cele mai promițătoare criptomonede existente datorită infrastructurii blockchain la care echipa lucrează constant – se îmbunătățesc mereu probleme privind tehnologia în sine. Este aproape la fel de râvnită și respectată ca BTC, puțin mai volatilă, dar cu cea mai mare platformă de contracte inteligente existentă de pe piață iar cu ajutorul blockchainului putem crea aproape orice. Poate o explozie nu va avea loc cel mai rapid din piață, dar specialiștii se așteaptă la cel puțin 10x în următorii 3 ani.

Polkadot – DOT este creat ca un protocol interoperabil cross-chain, care rezolvă multe din problemele existențiale ale tehnologiei blockchain și multe proiecte construite pe DOT au parte de creșteri spectaculoase, precum Moonriver. DOT ca și ecosistem oferă multe din serviciile Ethereum fiind totuși puțin mai maleabil. Având în vedere tehnologia inovatoare creată de DOT, parachains, nu ne putem aștepta decât la cele mai bune lucruri de la această monedă.

Polygon – MATIC la fel ca Polkadot are o gamă foarte largă de produse inovative cu care promite să dezvolte și mai mult tehnologia blockchain și e unul din ecosistemele cu cele mai vertiginoase creșteri din trecut. Și cum ar fi putut să nu, când este una din cele mai folosite rețele de scalare în blockchain? Ca monedă, este deflaționistă deoarece și aici se ard monede pentru a nu copleși piața cu o ofertă foarte mare.

Solana – Solana a avut parte de creșteri considerabile, fiind una din cele mai mari rețele de contracte inteligente existente la momentul actual pe piață, făcând competiție proiectului Ethereum. La fel ca ETH putem crea pe SOL dApps, NFT-uri video, audio sau imagini, jocuri întregi și multe altele. Este de asemenea în top 10 criptomonede ale lumii.

XRP – Ripple este pe buzele tuturor dacă ne referim la criptomonede cu reveniri potențial agresive, fiind foarte popular. Este considerată una din cele mai bune criptomonede de pe piață iar în trecut creșterile au fost masive – dar e important să fim atenți deoarece este în prezent într-un proces cu SEC-ul din SUA, așadar trebuie să cercetăm situația îndeaproape pentru a putea decide cu ce riscuri vine la pachet și dacă ni le permitem.

Lista făcută este destul de limitativă având în vedere toate monedele existente și promițătoare, printre care Decentraland, Chainlink, Cardano sau chiar și Doge și Shiba Inu.

Toate criptomonedele menționate, dar și alte 450 de variante alternative se pot găsi pe IXFI.com pentru tranzacționare instantă, în cele mai prielnice condiții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
România a luat fața Ungariei. Anunț ISTORIC sâmbătă, 20 aprilie: Așa cum am promis
Casa Regală are un membru necunoscut, dar foarte important. Și are și o avere impresionantă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
Tânăra de 19 ani dispărută, găsită moartă într-o pădure. Suspectul crimei este un fost polițist
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură