Prima pagină » Magazin » 46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru”

46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru”

46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru
Companiile fraților Iwasaki din Japonia au vânzări de peste 46 de milioane de dolari, producând mâncare falsă, denumită sampuru, care este prezentată în vitrinele restaurantelor, în fast-fooduri sau în baruri, cu scopul de a atrage clienții înfometați, potrivit The Economist.

Cele două companii din industria alimentelor false, conduse de frații Iwasaki, au vânzări anuale de 46 de milioane de dolari și fabrică patru cincimi din piața replicilor în materie de alimente, din Japonia. Iwasaki, directorul uneia dintre companii, susține că nu au competitori, în contextul în care vânzările celei de-a doua firme din domeniu reprezintă o zecime din vânzările lor.

Pentru a realiza replicile de alimente, designerii merg în restaurant pentru a vedea cum prepară și aranjează bucătarii alimentele din farfurie, apoi se întorc cu o schiță arhitecturală, după cum o numește Iwasaki, cu fotografii și notițe despre textură, culori și consistență. În fabrică, fiecare parte din farfurie este individual formată pentru a crea un mulaj de silicon, în care este turnat PVC, apoi este băgat în cuptor și pictat manual sau cu un aerograf. Aceste tehnici sunt folosite pentru a crea diverse alimente, de la jumătăți de ouă fierte la boluri cu tăiței. Apoi, ingredientele sunt asamblate pentru a fi expuse.

Printre alimentele greu de reprodus se numără peștele crud.

Orele petrecute pentru a crea replici ale alimentelor determină prețul de vânzare, care poate fi de 12 ori mai mare decât prețul de vânzare al alimentelor reale dintr-o farfurie, iar cererea pentru astfel de alimente false este în scădere.

Iwasaki intenționează să crească vânzările în noi domenii, inclusiv în ceea ce privește replicile educaționale pentru pacienții din spitale, prin intermediul cărora să li se explice ce mâncare să consume după o operație.

Recomandarea video

Mediafax
„Cel mai frumos loc de pe Pământ” – destinația europeană aproape lipsită de turiști, cu hoteluri de la 35 de euro pe noapte
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Prezența crește pe seară. Director INSCOP: Va câștiga cine a făcut ceva treabă în București / Cum arată situația în prezent
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un nou studiu sugerează că oamenii arhaici erau vânători pretențioși