• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

5 alimente grase care vă ajută să slăbiți

5 alimente grase care vă ajută să slăbiți
Poate vi se pare ciudat, dar persoanele care mănâncă alimente grase nu au neapărat kilograme în plus.

Poate vi se pare ciudat, dar persoanele care mănâncă alimente grase nu au neapărat kilograme în plus. Bine, dacă veți consuma produse pline de grăsimi „rele”, vă veți îngrășa.  Doar sursele bogate în grăsimi sănătoase taie pofta de mâncare și, implicit, contribuie la reducerea consumului zlinic de calorii, în timp ce îmbunătățesc sănătatea inimii și stimulează metabolismul. Iată câteva dintre acestea!

Uleiul de măsline

Conține polifenoli care luptă împotriva cancerului și grăsimi monosaturate care oferă  rezistență și putere inimii. Un studiu recent asupra obezității a arătat că o dietă bogată în ulei de măsline crește nivelul adiponectinei, un hormon responsabil pentru topirea grăsimilor. Bucurați-vă de beneficiile acestuia alegându-l pentru gătit, dar și în salate.

Cocosul

Nucile de cocos sunt bogate în grăsimi saturate, iar mai mult de jumătate dintre ele provin din acidul lauric, o lipidă unică, care luptă împotriva bacteriilor și reglează colesterolul. Un studiu a pus în evidență faptul că suplimentarea dietei cu ulei de cocos reduce obezitatea abdominală. Jumătate dintre participanții la studiu au primit câte două linguri de ulei de cocos pe zi, iar celalată jumătate a primit două liguri de ulei de soia. Ambele grupuri au experimentat pierderea kilogramelor, dar doar la grupul care a consumat ulei de cocos s-a constatat și o subțiere a taliei.

Aflați care sunt celelalte alimente grase care vă ajută să slăbiți de pe noul csid.ro

Inchide