Afecțiunea extrem de rară care rămâne un mister pentru medici. Doar 1 din 70 de milioane de oameni suferă de această boală, iar Ivy este cel mai tânăr pacient

Afecțiunea extrem de rară care rămâne un mister pentru medici. Doar 1 din 70 de milioane de oameni suferă de această boală, iar Ivy este cel mai tânăr pacient
Publicat: 16/03/2018, 11:19

De fiecare dată când Ivy Lynn Angerman este expusă la apă, se irită cumplit, scrie newsweek.com. Boala ei, denumită urticarie aquagenă, afectează foarte puțini oameni din lume și Ivy ar putea fi cel mai tânăr pacient, scrie FOX9.

„Mie, în calitate de tată, îmi frânge inima”, a declarat Dan Angerman, tatăl lui Ivy, pentru FOX9.

În situația în care boala este atât de rară, tratamentele sunt greu de apreciat, explică National Institutes of Health’s Genetic and Rare Diseases Information Center.

Lui Ivy i-au fost administrate antihistaminice, care protejează corpul împotriva formelor variate de alergii și simptomelor asociate lor.

Medicii au precizat că starea lui Ivy s-ar putea îmbunătăți, pe viitor, dar sunt necesari mulți pași.

Ei recomandă ca bebelușul de 18 luni să folosească doar apă purificată, pentru băut și îmbăiat și să locuiască într-o casă cu aer purificat. Apa purificată este recomandată deoarece urticariile unei persoane nu se datorează exclusiv apei, ci alergenilor din acest element vital.

Chiar dacă ar fi urmați pașii amintiți, starea copilului s-ar putea agrava.

„Va putea să meargă la grădiniță?”, s-a întrebat Brittany Angerman, mama lui Ivy. „Va putea să meargă la școală? Să atingă apa oceanului? Nu știu. Sper ca într-o zi să poată bea apă, să fie un om aproape normal”.

Familia a demarat o strângere de fonduri pe GoFundMe, pentru a obține 25.000 de dolari, bani ce vor fi investiți în cercetare și vizite medicale.

Există sub 100 de persoane în lume diagnosticate cu urticarie aquagenă. Primul caz a fost semnalat în anii 1960, la o fată de 15 ani. Au trecut decenii de atunci și afecțiunea rămâne un mister pentru medicina modernă.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult