FILME DE CRĂCIUN. Cele mai bune 10 filme pe care să le vizionezi de Crăciun, împreună cu familia. VIDEO

FILME DE CRĂCIUN. Cele mai bune 10 filme pe care să le vizionezi de Crăciun, împreună cu familia. VIDEO
Publicat: 23/12/2013, 12:06
Actualizat: 09/01/2020, 04:54

FILME DE CRĂCIUN. Filmele cu tema Crăciunului sunt un bun prilej de relaxare pentru întreaga familie. Primele filme de Crăciun au apărut odată cu cinematografia. Temele dintre cele mai diverse încearcă să aducă în plin plan ce înseamnă de fapt sărbătoarea Crăciunului. Gândul a selectat zece dintre cele mai frumoase și mai vizionate filme de Crăciun, de la comedii la drame. Multe dintre filmele au fost în topul filmelor americaneani la rând. Altele pot fi văzute online în integralitate.

FILME DE CRĂCIUN. O viață minunată este un film american realizat din 1946 în regia lui Frank Capra. În 1998 a fost votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme, listă realizată de Institutul American de Film. Este considerat unul dintre filmele favorite din toate timpurile, fiind votat astfel atât de către public, cât și de către criticii de film. În rolul principal joacă James Stewart ca George Bailey, omul care primește cel mai frumos dar de Crăciun. Alături de Stewart, din distribuție mai fac parte Donna Reed și Lionel Barrymore.

FILME DE CRĂCIUN. Singur acasă. Cei care vor să revadă o comedie bună se pot uita la Home Alone, un film din 1990 produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În rolul principal este actorul Macaulay Culkin, care în film este jucat de Kevin McCallister, un băiețel năzdrăvan ce este uitat acasă de către părinții care pleacă la Paris în vacanța de Crăciun. Rămas acasă, Kevin trebuie să înfrunte doi hoți care se pregătesc să-i jefuiască casa.

FILME DE CRĂCIUN. Singur acasă 2 – este o continuare a filmului cu același nume, numai că acum micuțul Kevin este pierdut în New York. Produs în 1992 și regizat tot de Chris Columbus, filmul este încadrat la categoria comedie, film de familie. Rolul principal este interpretat încă odată de Macaulay Culkin, în timp ce actorii Joe Pesci și Daniel Stern reinterpretează rolurile bandiților, dar de această dată New York.

FILME DE CRĂCIUN. Cum a furat Grinch Crăciunul – este un film de Crăciun american produs 2000 inspirat din filmul de televiziune din 1966, bazat pe cartea cu același nume din 1957 a lui Dr. Seuss. Inspirat dintr-o carte cu imagini pentru copii, filmul poate încadrat la film pentru copii, dar poate fi recomandat și adulților. În film sunt utilizate multe dintre rimele folosite în carte, exact cum apar aceastea.

FILME DE CRĂCIUN. Miracolul de pe strada 34. Este un film clasic dintre cele mai vizionate. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) și fetița ei nu cred prea mult în spiritul Crăciunului. Doris primește sarcina să găsească cel mai potrivit Moș Crăciun pentru a împărți daruri copiilor în magazin. Dar cel ales pentru a fi Moș Crăciun se dovedește a fi chiar Moș Crăciun cel adevărat. Și de aici pornește toată povestea, pentru că nu toată lumea îl crede.

FILME DE CRĂCIUN. Un Crăciun de neuitat. Este un film american din 1989 regizat de Jeremiah S. Chechik. Un locuitor din Chicago, Clark Wilhelm Griswold Jr. (Chevy Chase), vrea să sărbătorească ca la carte Crăciunul și pleacă împreună cu familia în Pomul de Crăciun perfect. În căutarea pomului, familia Griswold are mai multe întâmplări fericite sau mai puțin plăcute. După ce găsește copacul, Clark se chinuie să aprindă cele peste 20.000 de becuri italiene de import.

Coșmar înainte de Crăciun. Este o comedie produsă de Tim Burton și regizată de Henry Selick. Acțiunea are loc într-o localitate reședință a vampirilor și a monștrilor de toate formele și culorile. Ei sunt vecini cu vrăjitoarele, cu stafiile și cu vârcolacii. Filmul este dedicat atât copiilor, cât și adulților.

FILME DE CRĂCIUN. Colindă de Crăciun. Este unul dintre cele mai ecranizate filme după cărțile lui Charles Dicken. A fost produs în 1976, 1977, 1984, 1999, sau 2000. Filmul transpune povestea lui Scrooge care aflaăce înseamnă compasiunea atunci când fantoma trecutului, fantoma prezentului și fantoma viitorului. Filmul este o poveste despre speranța și bucuria în Ajunul Crăciunului.

FILME DE CRĂCIUN. Poveste de Crăciun. Filmul este o comedie din 1983 și arată povestea unui băiețel care își petrece Crăciunul în anii ”40. Personajul principal, Ralphie Parker, își dorește un singur lucru de Crăciun: o pușcă de cu bile. După ce părinții lui refuză de mai multe ori să-i facă acest cadou, Ralphie nu se lasă și îi convinge până la urmă că nu acceptă că este cel mai bun lucru pentru el.

FILME DE CRĂCIUN. Un an fără Moș Crăciun. Este un film clasic din anii 1970, în care Moș Crăciun nu se mai simte motivat să meargă la copii și să le ducă darurile de Crăciun. Din această cauză își Moș Crăciun se hotărăște să își ia liber un an. După această hotărâre a Moșului, doi reni pornesc într-o călătorie pentru a-i căuta pe copiii care încă mai cred în Moș Crăciun.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari