MASTERCHEF. Mădălina Crăciun a părăsit competiția. Cele mai bune momente în imagini

Publicat: 17/04/2013, 19:12
Actualizat: 19/05/2015, 02:41

Seara de marți a fost una plină de surprize pentru concurenții MASTERCHEF care, sub presiunea probelor și a competiției din ce în ce mai strânse, au dat frâu liber emoțiilor și vorbelor acide.

Primul obstacol pregătit de cei trei chefi de la MASTERCHEF a fost o cutie a misterelor „la dublu”, care i-a dat complet peste cap, apoi întâlnirea cu trei maeștri specializati în bucătăria thailandeză, chinezească și turcească, totul culminând cu un „Test sub presiune” de ghicire a ingredientelor unei supe, test pe care Mădălina Crăciun l-a pierdut. Acesta a fost și motivul pentru care Mădălina a părăsit competiția MASTERCHEF.

Ediția MASTERCHEF de aseara a fost din nou lider de audiență, astfel că în minutul de maximă audiență, care a fost înregistrat la ora 21.46, Pro Tv obținea pe publicul său țintă un vârf de 17,6 puncte de rating și 35,4% cotă de piață. În medie, ediția MASTERCHEF a obținut aseară pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani o audiență de 12,3 puncte de rating și 26,6 procente din cota de piață, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu doar 3,4 puncte de rating și 7,4% cotă de piață.

Ediția MASTERCHEF a debutat marți seara la Pro Tv cu proba Cutia misterelor, care a venit la pachet cu ceva complet neașteptat: o a doua cutie care conținea un ingredient surpriză, dezvăluit abia atunci când cei trei chefi: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au considerat că este momentul. Așa se face că în ediția MASTERCHEF de aseară concurenții rămași în joc au avut parte de o provocare la care nici nu se aștepatau: să includă în preparatele lor un ingredient vedetă, pe care însa l-au aflat abia după ce s-au apucat de gătit.

Aceștia au simțit pe pielea lor cum e să te apuci de gătit, fără să știi care va fi rezultatul final. Și nu mică le-a fost mirarea și groaza când au vazut că în cea de-a doua cutie a misterelor se afla un ananas. Acest ingredient i-a lăsat pe mulți dintre concurenții MASTERCHEF muți de uimire, mai ales că nu se potrivea în multe dintre preparatele care sfârâiau pe aragaz sau în cuptor. „Mi-e frica, nu știu dacă o să-l pot incorpora în rețeta mea”, a exclamat îngrijorată Ana. „Îți trec vreo 5.000 de gânduri prin cap și nici unul productiv”, a completat Victor.

Pentru mulți concurenți de la MASTERCHEF ananasul a fost ingredientul devastator. „Ne-au dat peste cap chefii”, a recunoscut Rareș, în vreme ce Nini a spus că nu poate pune ananas în ceea ce a început să gătească. „Mă așteptam la orice, dar la ananas nu”, a adaugat și Alex.

Astfel, pornind la drum cu ingredientele găsite în prima cutie a misterelor și fără să poata lua altceva din cămară, concurenții MASTERCHEF au încercat să adapteze și să include ananasul în preparate, astfel încât acesta să fie ingredientul vedetă.

Cele mai slabe farfurii au fost, în opinia juraților de la MASTERCHEF, cele ale lui Bogdan, Georgeo, Ioana și Nicoleta. La polul opus, deși nu impresionați, jurații au recunoscut că ceva mai bune au fost cele ale lui Alex, Aida, Maria Pop, Ana, Nini, Nicusor sau Rareș. „Felicitări pentru idee”, i-a spus chef Scărlătescu Aidei. „Ai înțeles să respecți culoarea farfuriei. E iute, dar un iute comestibil. Bravo”, a ținut chef Florin să o încurajeze pe Maria Pop.

Proba a adus multe critici însă, astfel că unii concurenți au fost dezamagiți. „MASTERCHEF nu e o plimbare prin parc, oameni buni”, le-a atras atenția Cătălin Scărlătescu. „E foarte ușor să vii cu mâinile în buzunar și să te superi”. „Nu e o rușine să înveți. Și eu și chef Cătălin, și chef Florin învățăm mereu”, a sublininat Sorin Bontea.

Traian a vrut să știe unde a greșit, astfel că a cerut explicații. „Nu ai un palat dezvoltat. Nu știi să combini gusturile între ele. Și atunci, rămâi la cele de bază”, l-a sfătuit Florin Dumitrescu. La rândul lui, Georgeo s-a simțit nedreptățit atunci când jurații i-au criticat farfuria, astfel că a plecat nervos din platou, decis să părăsească concursul.

Alex a fost cel care a încercat să îl calmeze și să îl sfătuiască, explicându-i că e mai bine să rămână în concurs și să ducă lupta până la final, lăsând orgoliul la o parte. „E lipsa de respect, dacă faci o greșeală trebuie să ți-o asumi până la capăt. Suntem aici să învățăm”, a comentat Ioana gestul lui Georgeo.

Dar scânteile au continuat să iasă și la următoarea proba, când Rareș, câștigătorul probei Cutia misterelor, a avut de împărțit celorlalți concurenți ce să gătească.

Invitații juraților MASTERCHEF la această probă au fost trei maeștri bucătari specializați în arta culinară chinezească, thailandeza și turceasca: Yang Zheng, Anne Ampawan și Mahmud Ufesa. Aceștia au exemplificat preparate exotice îmbietoare, iar concurenții au putut să le stea în preajmă și să observe cu atenție ce și cum gătesc aceștia.

Rareș a ales ca el să gătească turcește și a împărțit și celorlalți specificul bucătăriei pe care să-l prepare fiecare în parte. Însă la auzul că trebuie să reproducă preparatul chinezesc, Nicoleta a afirmat că mai bine pleacă acasă deoarece se simte sabotată, susținâd că Rareș știa că ea își dorește preparatul thailandez.

Aceasta s-a plans că toți au complotat împotriva ei, pentru a-i grăbi eliminarea. „Mai bine merg acăsică la mine, unde am liniște”, a concluzionat aceasta. „Eu nu o mai înțeleg pe Nicoleta” a fost replica lui Rareș. Și ceilalți concurenți au sărit în apărarea lui Rareș, comentând atitudinea Nicoletei: „Nicoleta minte mult. Mult și de mult”, a spus Mihai, în vreme ce Victor a exclamat: „Eu am 36 de ani și doi copii acasă. Eu stau să o sabotez pe cea mai mare bucătăreasă din lume? Pe bune, chiar?!”.

Cu toată această presiune și oboseala spunându-și cuvantul, Gina nu a putut ajunge la această probă. I s-a făcut rău și a trebuit să meargă la spital, totul culminând cu o răceală foarte puternică. A avut un dezavantaj pentru absența la această probă, astfel că a intrat automat la „Testul sub presiune”. Aceasta a treia proba a serii i-a adus pe Vlad, Mădălina, Nicoleta, Bogdan, Andreea, Ioana, Traian și Gina în fața unei premiere pentru ei: să ghicească ingredientele unei supe doar degustând-o.

La prima greșeală, testul se oprește, în vreme ce persoana care ghicește cele mai multe ingrediente se salvează. În continuare supărată și decisă să plece acasă, Nicoleta a mărturisit: „Mă voi sabota singură”. Numai că Vlad a fost ce care a ghicit mai puține ingredient decât ea, astfel că Nicoleta merge mai departe în concursul MASTERCHEF. „Mi-a căzut cerul în cap. Cum a putut Vlad să ghicească mai puțin decât mine?”. Însa cea care a ghicit cele mai puține ingrediente dintre toți a fost Mădălina Crăciun, ce care aseară a și părăsit emisiunea MASTERCHEF.

Restul concurenților rămași în competiție au fost împărțiți în două echipe, care se vor întrece săptămâna viitoare într-o nouă probă în deplasare, la mare, pe Bricul Mircea. Nicușor, declarat câștigător al testului de inventivitate, și-a ales colegii de echipă, în vreme ce Georgeo s-a auto-propus lider al celei de-a doua trupe.

Competiția devine din ce în ce mai strânsă la MASTERCHEF, în condițiile în care numărul concurenților rămași în concurs este din ce în ce mai mic. O nouă ediție a show-ului MASTERCHEF va fi difuzată săptămâna viitoare la ProTv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Săptămâna Mare. Când se coc cozonacii și se vopsesc ouăle
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
El Niño se va transforma în La Niña, iar 2024 ar putea fi cel mai...