Poveste incredibilă în Marea Nordului. Scoțianul MacLeod susține că a „pescuit” un submarin rusesc. „Dacă îmi dați adresa, o să trimit factura la Moscova”

Poveste incredibilă în Marea Nordului. Scoțianul MacLeod susține că a pescuit un submarin rusesc. Dacă îmi dați adresa, o să trimit factura la Moscova
Publicat: 23/03/2015, 16:59

Angus MacLeod susține că pescuia egrefin și calcan, când a descoperit că în plasele de sub barca sa, Aquarius, a rămas captiv „un submarin rusesc”, scrie Daily Mail.

Submarinul ar fi încercat să scape de plasele pescarului, trăgând după el ambarcațiunea și cele două tone de pește, adunate până în acel moment de Angus MacLeod.

MAIB (Marine Accident Investigation Board) investighează povestea lui MacLeod. „Din senin, o forță uriașă din apă a tras barca și plasele din spatele nostru în față. Plasele erau pline cu pește și foarte grele”, a povestit omul.

„Submarinul s-a situat apoi în fața lui Aquarius și a tras plasele cu pește după el. Doar un submarin ar fi putut face așa ceva – era o noapte liniștită, cu apă limpede și în jur nu existau alte bărci”, a mai spus MacLeod. „Dacă submarinul s-ar fi scufundat, ne-ar fi ucis pe toți. Am fost eliberați în momentul în care frânghia s-a agățat în elicea motorului lui Aquarius, care a tăiat-o. Am reușit apoi să ne îndreptăm spre port”.

foto: captură Daily Mail

MacLeod, un pescar cu o experiență de 30 de ani, nu a văzut submarinul, dar este convins că accidentul s-a produs din cauza unei asemenea ambarcațiuni. Povestea sa este susținută, cumva, de informațiile privind operațiunile secrete ale marinei rusești în apele din jurul Marii Britanii și supravegherea spațiului aerian britanic de către avioanele de vânătoare rusești.

Omul precizează că paza de coastă nu a înregistrat niciun submarin NATO în zona în care a avut loc incidentul. Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că va aștepta rezultatele anchetei MAIB și apoi va contacta Ambasada Rusiei.

În urma incidentului, ambarcațiunea pescarului a fost avariată, necesitând reparații de 10.000 lire sterline, iar captura de pește a fost, bineînțeles, pierdută. „Dacă îmi dați adresa, o să trimit factura la Moscova”, a mai spus pescarul scoțian.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase