Acesta este documentul care poate face mult rău echipei de fotbal Steaua București

Acesta este documentul care poate face mult rău echipei de fotbal Steaua București
Publicat: 03/04/2017, 17:04

Practic, acestea e arată că nu pot exista echipe departamentale cu statut de club profesionist, ceea ce înseamnă că Steaua București, clubul CSA, nu va putea promova nici măcar în Liga a 2-a, ca să nu mai spunem de prima ligă.

„Primul set de acte arată clar corespondența Ministrului Justiției cu FRF. Le spune tot ce trebuie să facă. Cluburile de fotbal trebuiau atunci reorganizate după legislația în vigoare. Concluzia este că până în 1994 toate cluburile trebuiau să devină profesioniste, în sensul că trebuiau să devină Societate Comercială sau Asociație, nu aveau dreptul de a juca în Liga 1 și a 2-a.

Erau retrogradate! Clubul Sportiv al Armatei Steaua s-a transformat abia în 1998 în Asociație, deci a funcționat câțiva ani ilegal. E clar! Ordinul e clar! Asta justifică de ce s-a privatizat Universitatea Craiova așa devreme, din 1991. Toate cluburile, mai puțin Clubul Sportiv al Armatei nu au făcut-o.
Eu nu înțeleg cum au funcționat ei pentru că erau club departamental. Dacă tu nu mai poți juca, cum să ajungi să-i ceri lui Becali palmaresul, brandul. Cu emblema e treaba lor, dar numele și palmaresul nu au cum să îl ia.

Aceste acte închid discuțiile cu privire la identitatea sportivă. Dacă ai continuitate sportivă ai tot, nume, palmares. Emblema este altceva”, a zis Adrian Mititelu pentru gsp.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase