Asociația care reprezintă interesele unor artiști precum Florin Piersic,Horia Brenciu sau Inna, acuzată de ANAF că a dedus TVA pentru rochii de noapte, pampers sau sticle de horincă

Asociația care reprezintă interesele unor artiști precum Florin Piersic,Horia Brenciu sau Inna, acuzată de ANAF că a dedus TVA pentru rochii de noapte, pampers sau sticle de horincă
Publicat: 08/11/2013, 19:42
Actualizat: 05/07/2016, 22:03

CREDIDAM, o asociație non-profit care reprezintă interesele unor artiști de top din România, este acuzată de ANAF că a dedus TVA pentru achiziționarea de rochii de noapte, pamperssau sticle de horincă. ANAF subliniază într-un raport de inspecție că astfel de cheluieli nu sunt deductibile. Constrolul ANAF la CREDIDAM a descoperit nereguli în contabilitate de 5 milioane de lei, însă asociația a constestat în instanță acuzațiile ANAF.

CREDIDAM susține că reprezintă interesele unor artiști precum: Angela Gheorghiu, Radu Beligan, Dan Bittman, Florin Piersic, Andra, Inna, Horia Brenciu, Grasu XXL, Guess Who, Maia Morgenstern, Alexandru Arsinel, Stela Popescu.

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute TESTE din lume. Cu toate acestea, nu există un singur răspuns corect. Tu ce vezi prima dată când privești această imagine?

Un raport de inspecție al ANAF a descoperit la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți că există iregularități în valoare totală de peste 5 milioane de lei. Aceste iregularități constă în principal în TVA dedus greșit, precum și în impozite pe profit calculate eronat.

Potrivit raportului de inspecție al ANAF, CREDIDAM a introdus la capitolul cheltuieli deductibile de TVA o serie de facturi pentru cămăși de noapte, achiziții de produse pentru îngrijirea copilului (pampers, șampon, lapte praf), 8 sticle de horincă, șosete, 80 de sticle de Cuvee și Merlot, praline, parfumuri sau deconturi pentru cazări. ANAF a specificat că astfel de achiziții nu pot fi introduse la cheltuieli deductibile de TVA.

Vezi aici raportul integral al ANAF

Potrivit propriei descriei de pe site, CREDIDAM reprezintă interesele a 11.000 artistiști interpreți români și străini. Obiectul activității CREDIDAM este colectarea și repartizarea banilor cuveniți acestora, proveniți din difuzarea înregistrărilor comerciale pe teritoriul României de către posturile de radio, TV, cablu, cinematografice, în restaurante, hoteluri, discoteci, etc.

CREDIDAM susține că reprezintă interesele unor artiști precum: Angela Gheorghiu, Radu Beligan, Dan Bittman, Florin Piersic, Andra, Inna, Horia Brenciu, Grasu XXL, Guess Who, Maia Morgenstern, Alexandru Arsinel, Stela Popescu.

Controlul ANAF a stabilit că are de plătit la bugetul de stat 5 milioane de lei. Potrivit raportului ANAF, cele mai mari sume reprezintă TVA pe care CREDIDIAM ori a calculat-o greșit, ori a făcut deduceri pe achiziții neeligibile. În acest caz ANAF a emis o somație de plată și un titlu executoriu pentru suma de 2,1 milioane lei. CREDIDAM a atatacat în instanță raportul ANAF și decizia de impunere.

Inspectia ANAF a găsit cel puțin 26 de cazuri în care CREDIDAM a dedus TVA pentru achiziții care nu intrau în lista achizițiilor ce puteau beneficia de deducerea TVA. Reprezentanții CREDIDAM nu au răspuns solicitărilor gândul de a-și prezenta punctul de vedere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația