De ce m-am înscris la ASE? Ioana și Cosmin și-au ales facultatea după ce au analizat puțin situația din familiile lor și au tras o concluzie simplă

Publicat: 14/07/2015, 11:31

Drumul spre viitoarea carieră se stabilește în funcție de profilul liceului urmat, de aptitudini, dar mai ales de ce se întâmplă în familie. Felul în care Ioana și Cosmin au luat decizia de a se înscrie la ASE, mai ales că au note mari la bacalaureat și au șanse foarte mari de a fi admiși, vorbește despre influența pe care o are încă familia asupra viitorului drum profesional al unui absolvent de liceu.

Cosmin Dumitrescu a venit împreună cu tatăl lui să se înscrie la Facultatea de Contabilitate. „Noi ne-am sfătuit cu membrii familiei. Este vorba despre un unchi și o mătușă de-a mea, amândoi economiști, care sunt modelele noastre de viață”, spune tatăl lui Cosmin.

Candidatul spune că media de peste 9 de bacalaureat îi permite să se înscrie și la alte universități cum ar fi Politehnica din București sau Universitatea din București. „Mă pricep și la matematică, și la informatică în mare parte, și probabil că de asta o să fie și mai ușor”, a spus Cosmin.

Tot la ASE vrea să fie studentă și Ioana Costariu din Focșani, care s-a sfătuit cu fratele ei, deja student la ASE, despre universitatea pe care să o urmeze. Ioana s-a înscris la Facultatea Economie Agroalimentară și Mediu.

„Am urmat un liceu cu profil economic din Focșani și mi s-a părut interesant să urmez un domeniu de economie și mediu. Mi-aș dori să accesez fonduri europene, să le folosesc la țară, la bunicii mei pentru agricultură”, a spus Ioana.

Pe lângă consilierea primită de la fratele ei, Ioana a intrat în contact cu studenții de la ASE pe pagina acestora de Facebook. „I-am întrebat pe actualii studenți despre facultate și mi-au zis că totul este în ordine și e foarte bine că am ales facultatea asta”, spune Ioana, care a aplicat la mai multe facultăți de la ASE.

Academia de Studii Economice din București scoate la concurs 2.500 de locuri la buget. Admiterea se face pe bază de dosar și pe baza mediei de la bacalaureat, la care se adaugă un eseu motivațional.

La Universitatea din București, Facultatea de Matematică este una dintre instituțiile care organizează examen de admitere. Pentru a fi siguri că prind un loc la facultate, mulți dintre studenții care se înscriu aici au și alte opțiuni în privința universității. Fernando Săndoiu și Alexandra Balint au venit din Pucioasa, județul Dâmbovița, să se înscrie la universitățile din București. În timp ce Fernando s-a înscris la Facultatea de Matematică, Alexandra vrea să urmeze profilul de kinetoterapie. „Eu am considerat că Universitatea din București mi-ar da mai multe șanse să mă angajez pe viitor în acest domeniu. Dar îmi voi depune dosarul și la Brașov, și la ASE pentru informatică economică”, a spus Fernando.

Tot la Matematică s-a înscris și George Zaharia din București. Pentru că a luat 9.81 la examen și media 9.91 peste ani, George speră că va fi unul dintre studenții la Matematică. „Doresc să-mi fac o carieră în acest domeniu. Sunt pasionat de informatică, dar și de matematică în aceeași măsură”, a spus George. S-a gândit să plece și în străinătate, dar deocamdată crede că e mai bine să rămână în România. „Vreau să devin programator la o firmă românească”, a spus George.

În aceste zile, universitățile din România sunt concurate direct de cele din străinătate. Patru universități britanice- Universitatea Coventry, Universitatea Greenwich din Londra, Universitatea Northampton și Universitatea Anglia Ruskin- organizează admitere pe loc la București, în perioada 13-15 iulie. Universitățile vor acorda consultanță gratuit românilor care vor să urmeze cursurile la facultățile din Marea Britanie, iar aceștia vor afla pe loc dacă îndeplinesc toate criteriile de selecție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Piața imobiliară. Cele mai mari chirii din țară, raportate la veniturile salariale
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore