FIȘA de ÎNSCRIERE la Liceu 2013. Cum se completează FIȘA de ADMITERE 2013

FIȘA de ÎNSCRIERE la Liceu 2013. Cum se completează FIȘA de ADMITERE 2013
Publicat: 09/07/2013, 12:29
Actualizat: 03/09/2019, 00:56

FIȘA de ÎNSCRIERE la LICEU 2013. Absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut medii peste 5 la examenele de Evaluare Națională trebuie să completeze până miercuri, 10 iulie, FIȘA de ADMITERE necesară pentru a obține un loc bun la ADMITERE LICEU 2013 prin REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ pe EDU.RO.

Gândul îți oferă FIȘA de ADMITERE la Liceu 2013 și te învață cum să o completezi.

Potrivit rezultatelor finale, 74,39 la sută dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut evaluarea națională au obținut medii peste 5.

DESCARCĂ AICI FIȘA DE ÎNSCRIERE LA LICEU 2013

Din 5 iulie, elevii, însoțiți de părinți, își pot completa fișa de înscriere pentru admiterea la liceu. În prima etapă a procesului de admitere, FIȘA de ÎNSCRIERE la LICEU 2013 se completează, între 5 și 10 iulie, la unitatea de învățământ pe care elevii au absolvit-o.

Elevii trebuie să completeze, în FIȘA de ADMITERE LICEU 2013, datele personale cu codul numeric personal, data nașterii, numele și prenumele. În continuare, trebuie completate numele și codul școlii pe care au absolvit-o în clasa a VIII-a, precum și codul județului. Ulterior sunt înscrise media obținută la Evaluarea Națională 2013, media claselor V-VIII, precum și media de admitere la liceu, calculată între media celor patru ani de studiu și cea obținută la Capacitate 2013. În FIȘA de ÎNSCRIERE sunt trecute și notele obținute la proba de matematică și de limba română la Evaluarea Națională 2013, precum și cele de la limba maternă, pentru elevii care au susținut această probă.

După înscrierea acestor date, elevii trebuie să completeze codurile liceelor, în ordinea preferințelor, listă care se află pe fiecare inspectorat județean în parte. Lista de coduri se află pe site-ul fiecarui inspectorat județean în parte.

Înainte să completeze fișele de admitere, părinții și elevii ar trebui să știe numărul de locuri alocate pentru fiecare liceu, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregătire pentru care ar dori să aplice. De exemplu, dacă prima opțiune este pentru specializarea matematică-informatică, liceu – cursuri de zi, din Liceul Minerva, numerotat în broșura liceelor pe codul 107, atunci, elevul va completa poziția 1 din fișă astfel: 1. 1 0 7. Celelalte opțiuni se completează în același mod, în ordinea descrescătoare a preferințelor, prin precizarea codului alocat fiecarei opțiuni.

Pentru a fi siguri că sunt admiși la liceu, elevii mai trebuie să completeze cât mai multe coduri, chiar dacă repartizarea lor nu se face la cel dorit. Absolvenții de clasa a VIII-a trebuie să își compare media de admitere cu ultima medie de intrare la liceele care sunt în topul preferințelor lor. Dacă media absolvenților de clasa a VIII-a este cu mult mai mică decât ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la liceele dorite, elevii se pot afla în situația în care să nu mai prindă un loc la liceu pentru că fie au avut prea puține preferințe, fie deja s-au ocupat toate locurile la liceele pe care ei le-au înscris spre finalul listei.

După ce este completată, FIȘA de ADMITERE LICEU 2013 este trimisă la centrul zonal de colectare a datelor. Ulterior, reprezentanții acestui centru vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene/ și a municipiului București până pe 11 iulie. Apoi, pe 12 iulie, fișele vor fi transmise către Centrul Național de Admitere.

FIȘA de ÎNSCRIERE pentru ADMITERE LICEU 2013 trebuie validată

Ghidul admiterii computerizate emis de Minsterul Educației îi avertizează pe elevi că după completare este obligatorie pentru toți candidații să valideze FIȘA de ÎNSCRIERE la LICEU 2013.

„Validarea fișelor este o operațiune simpla, dar obligatorie pentru toți candidații – eventualele greșeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele școlare pe fișa de opțiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteață a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul ‘nu știe’ că un elev a completat codul 115, dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75, ci 7,55”, se arată în ghid.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greșită a datelor de pe fișă, procedura necesită tipărirea fișelor așa cum au fost introduse ele în baza de date. Fișa astfel tiparită, numită „fișa martor” se transmite la școala de proveniență. „În cele câteva zile rămase între introducerea fișei în computer și data limită, diriginții sunt cei care convoacă la școală toți elevii însoțiți de parinți, care verifică opțiune cu opțiune corespondența fișei de martor cu fișa originală, semnând pentru conformitate”, mai spun experții Ministerului Educației.

Gândul vă oferă mai jos patru materiale cu informații utile pentru elevii care se înscriu la ADMITERE LICEU 2013:

FIȘA de ÎNSCRIERE la Liceu 2013. Completează aici FIȘA de ADMITERE 2013

ADMITERE LICEU 2013. Calculator medie de admitere la liceu 2013

Calendar ADMITERE LICEU 2013 – Unde se completează FIȘA de ÎNSCRIERE la LICEU 2013

Repartizare în LICEE 2013: Cum se calculează media de ADMITERE LA LICEU

Neconcordanțele între fișa completată și fișa martor trebuie semnalate imediat conducerii școlii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecția.

Între momentul validării fișei și repartizarea computerizată, fișele sunt centralizate în bazele de date județene și de aici în baza de date națională de la Ministerul Educației.

După verificări multiple și corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată, în 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educației îi va repartiza pe elevi.

FIȘA de ÎNSCRIERE pentru ADMITERE LICEU 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO