INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE. SIMONA HALEP – Agnieszka Radwanska LIVE în semifinale

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE. SIMONA HALEP - Agnieszka Radwanska LIVE în semifinale
Publicat: 14/03/2014, 22:27
Actualizat: 29/07/2014, 20:19

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE.Simona Halep joacă în această noapte cu Agnieszka Radwanska în semifinale la Indian Wells

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA LIVE

Simona Halep, locul 7 WTA și cap de serie numărul 6, va juca, în acestă noapte, cel mai devreme la ora 03.30, cu jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 2 și locul 3 WTA, în semifinalele turneului de la Indian Wells, cu premii totale de aproape șase milioane de dolari.

Meciul Halep-Radwanska este al patrulea de pe terenul central. Startul este programat la ora locală 18.30, 03.30 în România, dar depinde și de partida anterioară, în care se întâlnesc Ernests Gulbis și John Isner.

Simona Halep și Agnieszka Radwanska s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, scorul fiind 3-2 în favoarea jucătoarei de 25 de ani din Polonia, însă românca s-a impus în ultimele două meciuri, la Roma în 2013, scor 6-7, 6-1, 6-2, și la Doha în acest an, scor 7-5, 6-2.

Halep s-a calificat în semifinale miercuri, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2 pe Casey Dellacqua (Australia), locul 78 în ierarhia mondială. În urma acestei victorii, coroborată cu eliminarea Jelenei Jankovici (Serbia) în sferturile de finală, Halep va ocupa începând de luni locul 5 WTA, care reprezintă cea mai bună clasare din istorie a unei jucătoare din România.

Radwanska s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovici, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4.

După meciul din sferturi cu Jankovici, Radwanska declara că jucătoarea română are un sezon incredibil și că în precedenta lor întâlnire nu a avut nicio soluție pentru a-i contracara jocul. „Simona are cu adevărat un sezon incredibil, la fel ca anul trecut. Am pierdut în fața ei în urmă cu două săptămâni, la Doha. Nu am jucat rău atunci, dar ea a jucat incredibil. Nu am putut face nimic ca să câștig împotriva ei. Abia aștept să o întâlnesc din nou, mai ales acum, când și ea a ajuns în Top 5”, a spus Radwanska.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE.Calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells este recompensată cu 225.000 de dolari și 390 de puncte WTA. Dacă va ajunge în finală, Halep își va asigura 650 de puncte WTA și un cec în valoare de 500.000 de dolari. Câștigătoarea va fi recompensată cu 1.000 de puncte WTA și un milion de dolari.

În cealaltă semifinală, care va urma meciului Halep-Radwanska, se vor întâlni chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 1 și locul 2 WTA, și italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 20 și locul 21 WTA.

Într-o reeditare a finalei de la Australian Open, Na Li a învins-o în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells pe slovaca Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 12 și locul 13 WTA, scor 6-3, 4-6, 6-3. Pennetta a acces în penultimul act al competiției, după ce a dispus de americanca Sloane Stephens, cap de serie numărul 17 și locul 18 WTA, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE – Țiriac despre Halep. Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, vineri, că este deranjat de inconstanța pe care jucătoarea de tenis Simona Halep o arată în timpul partidelor, când câștigă ușor primul set și îl pierde la fel pe următorul.

„Pe mine singurul lucru care mă deranjează la Simona este faptul că primul set câștigă cu 6-0, apoi pierde cu 6-1 în setul doi, după care este condusă cu nu știu cât în setul trei și mai și câștigă și mai și pierde”, a spus Țiriac.

Ion Țiriac a criticat și faptul că, după ce a câștigat turneul de la Doha, Halep a mers imediat la Dubai pentru a abandona după numai un set din cauza unei accidentări. „Mă deranjează grozav că după ce câștigă un turneu se prezintă la următorul și abandonează după un set. Păi cineva nu a sfătuit-o pe fata asta că dacă nu e în plenitudinea forțelor nu participi? De bani nu are nevoie, nu o fi Federer cu 82 de milioane pe an, dar totuși banii și-i face corect. Trebuie să aibă pe cineva împrejur”, a spus Țiriac.

Omul de afaceri a afirmat că Simona Halep are o problemă din punct de vedere mental cu Serena Williams. „Simona Halep are o problemă cu Serena Williams. Dacă Simona Halep are un antrenor, sfătuitor, n-ar pierde 6-1, 6-2 cu Serena. Azi pierzi 6-0,6-0 cu Serena, deci ai pierdut meciul. Ia stai matale acolo pe linie, nu te da cu un sfert de metru înapoi și las-o să câștige și pe aia, nu greși tu tot timpul. Și dacă câștigă bravo, nu mai e niciun fel de presiune”, a subliniat Țiriac.

Ion Țiriac este de părere că în meciurile cu Serena Williams, Halep trebuie să fie mult mai agresivă, să preia ea inițiativa. „După părerea mea este o treabă de geometrie și de susținere a vitezei mingii. Și treaba asta o poate face numai compensând ceea ce îi lipsește. Pentru că perfect nu e nimeni. Iar dacă pe Serena Williams a fost în stare cineva să o plimbe de două ori, dreapta-stânga, s-a terminat. Pentru că nu se mișcă așa ca lumea acolo. Dar trebuie să fii în stare. De aceea Serena Williams lovește fiecare minge ca și cum ar fi ultima din viața ei. Dar uite că se poate să piardă dacă găsești una ca Ana Ivanovici. Simona Halep trebuie să stea acolo înăuntru, să joace ping-pong de acolo, să i se ducă mingea înapoi adversarei cu doi metri mai repede. Repede e timp, metri e distanță. Dacă schimbi timpul pe distanță, atât timp cât stă mai aproape, mingea adversarei îi vine mult mai repede înapoi. Atunci e foarte simplu”, a precizat Țiriac.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE – Năstase despre Halep.Fostul lider ATP Ilie Năstase a declarat, vineri, că partida Simonei Halep din semifinalele turneului de la Indian Wells va fi foarte dificilă, adversara sa, poloneza Agnieszka Radwanska, fiind o jucătoare mobilă și eficientă.

„E un meci foarte greu pentru Simona, Radwanska e o jucătoare mobilă. Nu are un stil atât de frumos, dar e eficace prin tot ceea ce face ea pe teren. O să fie greu, dar dacă ai turnee în spate câștigate, trebuie să ai încredere”, a declarat Năstase după conferința de presă prilejuită de organizarea turneului BRD Năstase Țiriac Trophy.

Ilie Năstase consideră că din momentul în care Simona Halep va reuși să câștige un turneu de Grand Slam va fi capabilă să se impună și în altele: „Simona trebuie să-și dozeze eforturile pentru un turneu de Grand Slam. Dar e greu. Jocul de tenis este un joc de încredere, pe care o capeți doar câștigând turnee importante. Ei îi trebuie un turneu de Grand Slam. În momentul în care se va întâmpla asta va fi în stare să câștige mai multe, nu numai unul. Asta ar fi cel mai indicat. Deși sunt multe jucătoare care nu au câștigat nicun turneu de Grand Slam, dar au fost numărul 1”.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE – USA Today despre Halep.Simona Halep se descrie ca o fată normală căreia îi place să meargă la cumpărături, să asculte muzică și să folosească aplicația WhatsApp de pe telefonul său, dar jocul româncei de 22 de ani din ultimele luni numai normal nu este, se arată într-un material realizat de USA Today.

Performanța sa de la Indian Wells, calificarea în semifinalele competiției, este ultima bornă a creșterii sale remarcabile din această primăvară. Începând cu luna iunie, ea a câștigat șapte turnee și a devenit cel mai nou membru al Top 10 feminin, precizează sursa citată.

Luna trecută, ea a câștigat cel mai mare turneu din carieră de până acum, la Doha, unde le-a învins pe Sara Errani, Agnieszka Radwanska și Angelique Kerber în drumul spre victoria finală, toate fiind jucătoare de Top 10.

Halep va atinge acum o nouă bornă: săptămâna viitoare, când noul clasament WTA va fi publicat, ea va urca până pe locul 5, depășind-o pe Irina Spârlea, românca cel mai bine clasată din istorie până acum.

„La o înălțime de 1,68 metri, Halep nu poate obține o mulțime de puncte câștigătoare. În schimb, ea este compactă, șireată, își vânează prada de pe linia de fund și este, în același timp, atât înșelătoare, cât și fermecătoare”, a scris publicația americană

Noul ei antrenor, Wim Fissette, a remarcat-o pe Halep vara trecută, când a câștigat primele turnee din carieră, pe zgură la Nurnberg și pe iarbă la s’Hertogenbosch, în decurs de numai două săptămâni.

„Mi-am zis că trebuie să o urmăresc pe jucătoarea asta”, a spus Fissette, un belgian care a început să lucreze cu Halep în urmă cu șase săptămâni.

Fissette, care în 2013 a antrenat-o pe finalista de la Wimbledon, Sabine Lisicki, a declarat că punctul forte al Simonei este jocul bine echilibrat. USA Today spune despre Simona Halep că are un joc de picioare fantastic, poate lovi, atât cu dreapta, cât și cu reverul și rareori face greșeli tactice. „Cea mai bună calitate a sa este că nu are puncte slabe”, a declarat Fissette, pentru USA Today.

În ciuda faptului că a ajuns în trei finale WTA între 2010 și 2012, Halep – fost număr 1 mondial la juniori ce se anunța o viitoare vedetă – s-a luptat pentru a-și îmbunătăți jocul.
În mai 2013, Halep a primit un wild card pentru Madrid Open de la conaționalul Ion Țiriac, care este proprietarul turneului. A pierdut în primul tur, dar nu a privit în urmă.

La următorul turneu, la Roma, Halep a ajuns în semifinale, cedând în fața Serenei Williams. De atunci ea a disputat 69 de meciuri, pierzând doar 12 și câștigând 57, cele mai multe victorii ale oricărei jucătoare, a remarcat sursa citată.

„Acela a fost un moment important al vieții mele. După asta am început să joc foarte bine” a spus Halep.

Deși anul 2013 a fost unul stelar pentru Halep, ceea ce i-a adus premiul WTA pentru jucătoarea cu cel mai mare progres, ea și managerul Virginia Ruzici, câștigătoare la Roland Garros în 1978, au vrut sfaturi din afară. Până la Fissette, Halep a fost antrenată aproape tot timpul de antrenori români. Astfel, Ruzici l-a sunat pe Fissette, care a acceptat cu înflăcărare propunerea și a început colaborarea cu Halep după Australian Open.

Fissette crede că Halep are talentul necesar pentru a câștiga un titlu de Grand Slam și compară instinctul de pe teren al Simonei cu cel al lui Kim Clijsters, fost număr unu mondial, pe care a antrenat-o în perioada 2009-2011. „Precum Kim, Simona joacă din intuiție”, a adăugat Fissette.

Introvertită și perfecționându-și limba engleză, Halep a fost deschisă la solicitările presei din ultimele luni. „Este bine să fiu aici, pentru că asta înseamnă că am câștigat”, a spus Halep la conferința de presă ce a urmat meciului cu australianca Dellacqua.

Halep are deja o victorie în acest an împotriva jucătoarei din Polonia Agnieszka Radwanska. Dacă până acum spunea că trofeul este prea departe, după meciul de miercuri a părut mai încrezătoare. „De ce nu? Abia aștept să îmi joc șansa de a ajunge în finală”, a explicat Halep.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE. MeciulSIMONA HALEP– Agnieszka Radwanska, din semifinaleleINDIAN WELLSva fiLIVEde la ora 3.30 ora României, pe Dolce Sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Vremea se schimbă de la o săptămână la alta! Prognoza anunțată de ANM
×