(P)„Săptămâna inovației”: Compania care transformă energia tinerilor români în proiecte concrete

(P)„Săptămâna inovației: Compania care transformă energia tinerilor români în proiecte concrete
Publicat: 16/06/2015, 14:28
Actualizat: 08/12/2019, 14:57

GDF SUEZ Energy România a semnat luni un parteneriat pe termen lung cu Unversitatea Politehnică București (UPB). Parteneriatul își propune să încurajeze activități științifice și de cercetare în domeniul energiei prin care să fie găsite soluții de economisire a energiei și să se dezvolte surse alternative de energie cât mai prietenoase cu mediul.

„A susține generațiile de studenți este, cu certitudine, o modalitate de a răspunde provocărilor actuale și viitoare din energie. Parteneriatul pe care l-am semnat astăzi cu Universitatea Politehnica București creează premisele pentru a identifica, selecta și dezvolta în comun soluții inovative pentru energie mai judicios consumată”, a declarat luni Eric Stab, președinte și CEO GDF SUEZ Energy România.

Parteneriatul a fost semnat în prima zi a „Săptămânii inovației”, care este o inițiativă a grupului din care face parte GDF SUEZ Energy România și care se desfășoară în perioada 15-19 iunie, în peste 20 de state din toată lumea. Demersul va reuni experți, clienți, parteneri și angajați care vor dezbate teme precum eficiența energetică, energia regenerabilă, tehnologiile și orașele inteligente.

Parteneriatul a fost semnat de Mihnea Costoiu, rectorul UPB, Ecaterina Andronescu,președinte al Senatului UPB șiEric Stab, președinte și CEO GDF SUEZ Energy România.

„Cel mai important lucru este să reușim împreună să creăm încredere studenților pentru a se exprima în cadrul unor proiecte de cercetare”, a declarat Mihnea Costoiu, rector al UPB.

„Singura resursă inepuizabilă pe Terra este inteligența umană. Dezvoltarea tehnologiilor nu avem cum să o ratăm. Anul acesta se finalizează două institute de cercetare în cadrul UPB”, a declarat luni Ecaterina Andronescu, președinte al Senatului UPB.

Anton Hadăr, vicepreședinte al Senatului UPB, care este și profesor în cadrul UPB, a declarat că legătura dintre mediul economic și universități ar trebui să fie mult mai strânsă, pentru că firmele nu sunt interesate de invențiile realizate de studenți. „Din invențiile noastre prea puține sunt interesante pentru mediul economic. Fabricanții din România sunt prea puțin interesați de ceea ce facem noi. Nu are rost să inventăm ce vrem noi, trebuie să ne apropiem de mediul eocnomic. Trebuie să participăm la clustere”, a declarat Anton Hadăr.

Tot luni a avut loc ceremonia de acordare a premiilor studenților care au propus proiecte inovatoare în cadrul apelului la proiecte și idei inovatoare organizat de GDF SUEZ Energy România.

Concursul s-a adresat studenților din toate cele trei cicluri – licență, masterat și doctorat. Temele propuse pentru competiție au fost: eficiența energetică, surse regenerabile de energie, tehnologii inteligente, orașe inteligente și mobilitate, gazele naturale în secolul al XXI-lea.

Proiectele au fost evaluate de către un juriu compus din reprezentanți ai UPB și ai companiei GDF SUEZ Energy România pe parcursul a trei săptămâni. Juriul a selectat cele mai interesante trei proiecte de inovație care să răspundă temelor enunțate, iar autorii acestor proiecte au primit premii în valoare de 1.000 euro/proiect oferite de către GDF SUEZ Energy România. Proiectele câștigătoare au fost prezentate luni în cadrul evenimentului organizat de compania din domeniul energiei în Rectoratul UPB.

Un invitat special al evenimentului a fost Petru Rogojanu, care la 13 ani este cel mai tânăr web designer din România. Puștiul, elev în clasa a șaptea la Colegiul Brukenthal din Sibiu, are în portofoliu două site-uri ale unor instituții oficiale: cel al Palatului copiilor din Sibiu și cel al Colegiului Brukenthal.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York