Simona Halep a fost premiată de statul român

Simona Halep a fost premiată de statul român
Publicat: 05/01/2015, 14:36

„Ministerul Tineretului și Sportului acordă Premiul național pentru sport, în valoare de 30.000 de lei, pentru rezultate de excepție obținute în anul 2013 de Simona Halep. Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. Prezentul ordin va fi difuzat prin Direcția juridic și resurse umane tuturor direcțiilor de specialitate”, se menționează în ordinul semnat de actualul ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, la 13 noiembrie 2014 și publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 969 din 30 decembrie 2014.

Secretarul de stat Carmen Tocală a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că ordinul trebuia publicat în luna iunie 2014, însă din cauza „schimbărilor succesive” din cadrul MTS absența acestuia a fost observată la verificarea de la finalul anului.

„Este premiul acordat de Nicu Bănicioiu în februarie 2014. El trebuia publicat mai devreme, dar din cauza schimbărilor succesive s-a publicat foarte târziu (n.r. – în Monitorul Oficial). Trebuia să fie publicat în iunie, iar noi, la final de an, când am verificat dacă avem toate actele publicate, am observat că acest ordin privind premiul pe 2013 nu a fost publicat. Ea (n.r. – Simona Halep) a primit ordinul, a primit distincțiile, dar a fost această întârziere la Monitor”, a afirmat Tocală.

La 21 februarie 2014, fostul ministru al Tineretului și Sportului Nicolae Bănicioiu îi acorda jucătoarei de tenis Simona Halep, la acea dată numărul 9 mondial (locul 3 WTA acum), titlul de Maestru al Sportului și Premiul național pentru sport pentru rezultatele obținute în anul 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase