3.000 de camere video supraveghează școlile din București. Fiecare unitate de învățământ va fi supravegheată de câte polițist special desemnat

3.000 de camere video supraveghează școlile din București. Fiecare unitate de învățământ va fi supravegheată de câte polițist special desemnat
Publicat: 06/09/2012, 15:11
Actualizat: 01/02/2019, 04:41

Unitățile de învățământ preuniversitar din Capitală sunt dotate cu 3.000 de camere video, pentru prevenirea infracționalității atât în interiorul școlilor, cât și în jurul acestora, a precizat, joi, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Constantin Trăistaru.

Potrivit lui Trăistaru, autoritățile urmăresc ca aceste camere să fie folosite, în viitor, într-un sistem integrat de intervenție rapidă.

Șeful ISMB a explicat că, odată cu implementarea unui astfel de sistem, s-ar economisi sume mari de bani, în condițiile în care serviciile firmelor de pază contractate să asigure securitatea în școli și în apropierea acestora sunt foarte scumpe.

În București sunt 424 de unități de învățământ preuniversitar, conform ISMB.

Echipajele de Poliție vor fi prezente zilnic, începând cu prima zi de școală, în zona intrărilor în unitățile de învățământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, urmând să fie supravegheate, de asemenea, traseele pe care se deplasează aceștia, a anunțat, miercuri, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În plus, conform planului de măsuri, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare, a precizat IGPR.

Polițiștii vor patrula în zona școlilor și când elevii nu au cursuri, întrucât multe unități școlare dețin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, potrivit sursei citate.

Fiecare școală va fi supravegheată de câte polițist special desemnat

Poliția Capitalei a desemnat câte un polițist cu experiență pentru fiecare școală sau grădiniță în parte, care va răspunde personal de liniștea și ordinea în instituția avută în grijă, a anunțat, joi, comisarul șef Dumitru Gheorghe, director general adjunct în Poliția Capitalei.

Potrivit polițiștilor, toate cele 424 de școli și grădinițe din București vor fi astfel supravegheate de câte un polițist, care va avea grijă să identifice probleme legate de „fauna” infracțională din jurul acestor unități și de așa-numiții elevi-problemă.

„Acești polițiști vor ține legătura cu profesorii, vor sta de vorbă cu elevii și vor răspunde personal pentru evenimentele care se produs în școlile care li s-au dat în grijă”, a explicat comisarul șef Dumitru Gheorghe.

Directorul general adjunct din Poliția Capitalei a mai afirmat că, din experiența anilor trecuți, infracționalitatea în școli reprezintă aproximativ 0,3 la sută din numărul total de infracțiuni înregistrate, într-un an, de Poliția Capitalei. În acest sens, a spus Gheorghe, cele mai multe plângeri fac referire la loviri și la furturi de telefoane mobile, laptopuri și bani.

Prentru o mai bună prevenire a infracționalității în școli, oficialul Poliția Capitalei a dezvăluit că, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, vor exista patrule de poliție care vor staționa în apropiere și vor supreveghea zona în așa fel încât să poată interveni imediat în cazul în care sunt anunțați sau constată personal comiterea unor fapte antisociale.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×