Guvernarea impostorilor

Guvernarea impostorilor
Publicat: 24/08/2021, 09:30

Veniți pe un cal alb, cu povestea salvatorilor rostogolită agresiv pe toate mijloacele de comunicare, EI – noii administratori ai Capitalei – demonstrează, zilnic, impostura și incompetența de care sunt capabili. De la povestea specialiștilor în administrație publică locală, au ajuns la realitatea impostorilor adminsitrației publice locale ce știu a guverna doar în condiții „speciale”,

România – ca și alte state – a fost lovită de pandemie. O pandemie despre care pare să se știe ceva, dar sunt încă multe necunoscute. Fiecare stat a adoptat propriul set de măsuri. Unele cu succes, altele fără. Oricum, ele – măsurile – au ținut cont de specificul comunității, a societății, a capacității liderilor politici de a gestiona o criză cu care nu s-au mai întâlnit. Dar, și a răspunsului cetățenilor la aceste măsuri. Răspuns direct proprorțional cu gradul de încreder în autorități. România, din nou, a fost un exemplu… atipic. De aproape 2 ani de zile guvernul se simte bine în a conduce în contextul „stării de alertă”. Un context în care decidentul politic are sufiecient de multă libertate de decizie. Și, din păcate, prea puține obligații în a-și justifica deciziile. Toate. De la achiziții și până la modul în care înțelege să protejeze nu numai sănătatea cetățenilor (ăia de i-ai votat!), dar și educația tinerei generații. Deci, „starea de alertă” pare să fi devenit un fel de „normalitate” a unor impostori ce mimează profesionalismul și știința.

Din păcate, acest model – patentat la nivel guvernamental – pare că se transferă rapid și la nivelul autorităților publice locale. Adică, la primării. În Sectorul 1, Clotilde Armand pare că a prins gustul „stării de alertă” în „starea de alertă”. Și, evident, dorește prelungirea. Care sunt motivele reale? Care este rațiunea acestui demers? Nimeni nu știe! Probabil că nici măcar ea. Însă, probabil că există anumite „beneficii” în „guvernarea” Sectorului 1. „Beneficii” nu în folosul cetățenilor… Ei încă trebuie să suporte efectele noii adminsitrații: gunoaie, șobolani, scandal. Asta, în timp ce franțuzoiaca de la 1, este plecată în…concediu. În fond, lupta cu propria impostură ș incompetență generează oboseală. Deci, este nevoie de (re)împrospătarea forțelor pentru…noua stare de alertă sau pentru noile războaie. Războiae personale ce nu vizează bunăstarea cetățenilor sau binele general. Ci, alte chestiuni…

Exemplul franțuzoiacei de la 1 nu este unic. Din păcate! La fel procedează și Primarul General. Este drept că el – Nicușor Dan – nu are o relație privilegiată cu Alin Stoica (Prefectul Municipiului București) așa cum este cazul colegei Clotilde Armand. Altfel, și ei, probabil, că ar fi solicitat „starea de alertă”. Însă, Nicușor Dan este mai abil. După ce a transformat Capitala în Noul București, locul unde șobolabii, șerpii, gunoaiele și țânțarii fac legea, a plecat în…concediu. Vreo 21 de zile. Sau, mai mult. De vreo 3 săptămâni nimeni nu mai știe nimic de el. Cu siguranță că bucureștenii nu îi simt lipsa, însă, parcă este prea mult.

Noul București a devenit un fel de oraș neguvernat. Un oraș în care impostorii cocoțați pe funcții de demnitate publică își văd nestingheriți (încă!) de propria agendă. O agendă ce maschează propria lor incompetență, dar și profunda incompetență. Nu este ok, dar, daca la nivel guvernamental se poartă acest model, atunci cum ar putea ei să nu se alinieze liniei partidului? Și, uite așa, de la cel mai înalt nivel ș până la nivelul adminsitrației locale se poartă guvernarea impostorilor. De fapt, Bucureștiul ca și România, în ansamblul ei, sunt neguvernate. Sau, guvernate de impostori… Evident, povestea continuă cu „greaua” moștenire lăsată de adminsitrația anterioară. Fără a sufla niciun cuvințel de haosul generat de ei… De impostori!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier