Maimuțele la butoane…

Maimuțele la butoane…
Publicat: 04/10/2022, 11:10

Sunt întrebări pe care le primesc din partea bucureștenilor. Din păcate, această îngrijorare este justificată. Și produce fiori reci. De ce? Pentru că actualul primar al Bucureștiului nu numai că nu face, dar aduce și haosul.

Acțiunile sale, lipsite de orice fundamentare logică sau juridică, produce efecte negative atât bucureștenilor, cât și dezvoltatorilor imobiliari. Dezvoltatori imobiliari mai mici sau mai mari. Nu contează notorietatea lor sau poziția ocupată pe piața de profil. Contează doar efectele. Și, de cele mai multe ori, aceste efecte nu influențează doar un anumit domeniu, ci mai multe. Domenii ce, prin activitatea lor, dezechilibrează veniturile Primăriei.

Mai pe românește, încasările scad. Și, pe cale de consecință, taxele și impozitele trebuie să compenseze aceste pierderi. Taxe și impozite plătite de fiecare bucureștean. Fie că este persoană fizică, fie că este persoană juridică.

Recent, agenda publică a adus în atenție subiectul PUZ-urilor de sector pe care Nicușor Dan, într-un acces de viziune, a decis să le anuleze. Evident, narativele utilizate pentru justificarea acestei decizii au fost eminamente politicianiste. Un lucru bizar dacă ne raportăm la statutul lui Nicușor Dan de fost ONG-ist. Însă, probabil că noul statut i-a schimbat și optica. Trecem peste acest mic detaliu. Contează doar că Nicușor Dan a anulat PUZ-urile de sector. Prin urmare, piața imobiliară a resimțit un șoc. Unul puternic. Unii – puțini la număr – au avut de câștigat. Însă cei mai mulți au pierdut.

La fel s-a întâmplat și cu bucureștenii priviți drept beneficiari direcți ai deciziilor deloc inspirate pe care Nicușor Dan le ia. După unele calcule, fundamentate științific, Capitala a pierdut peste 10 miliarde de euro. De ce? Pentru că blocarea PUZ-urilor a generat un blocaj administrativ și urbanistic. A existat vreo consultare publică? Nu! A existat un minim de implicare în a discuta cu consilierii generali efectele acestei decizii? Nu! Totul a fost făcut după pofta lui Nicușor Dan și a coaliției toxice PNL-USR, având drept părinte 1 – Ciprian Ciucu, părinte 2 – Ludovic Orban și … părinte 3 – Vlad Voiculescu.

Vremea a trecut și, așa cum era de așteptat, anularea a produs efecte negative jucătorilor din piață. Surd și nepăsător la mesajele oficiale primite, Nicușor Dan a mers în forță. Și continuă să o facă, deși este obligat juridic să repună subiectul pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General. Este obligat, dar nu o face! De ce? Pentru că așa vrea el sau pentru că nu îi permite agenda încărcată în a gestiona problemele bucureștenilor.

Care sunt urmările acestei încăpățânări? Cel mai probabil vor urma procese. Și instanța va decide. Până atunci însă, haosul va persista în București. Și bugetul Primăriei Generale va fi afectat. Însă, dacă, la finalul proceselor, se va dovedi că decizia a fost lipsită de temei juridic? Cine va suporta costurile? Nicușor Dan în niciun caz, deși o instanță de judecată a menționat cât se poate de clar faptul că el se face vinovat de întârzierea semnării unor documente. Dar, același Nicușor Dan a încercat să inducă ideea potrivit căreia vinovații sunt angajații primăriei. De la arhitect-șef și până la secretarul general. Adică, mai pe românește o pasare de responsabilitate.

Însă, mai sunt și alte victime colaterale: bucureștenii. Ei sunt obligați să suporte costurile incompetenței și imposturii Primarului General Nicușor Dan. Pentru că ei – bucureștenii – au ajuns să trăiască într-o capitală europeană gri, în care haosul este singura constantă. Alături de apa caldă… rece și lipsa căldurii care costă… de trei ori mai mult.

Și, pentru ca haosul să fie la cote maxime, același Nicușor Dan a decis dărâmarea Cathedral Plaza. Așa cum era de așteptat, a apărut un nou proces. Decizia instanței va spune cine a greșit și cine are dreptate. Și, din nou, ținând cont de experiențele cu Nicușor Dan, cine va plăti oalele sparte? Tot bucureștenii!

În final, oare, pentru Nicușor Dan, Bucureștiul (mai) contează? Sau este doar ceva ce, cu tot dinadinsul, trebuie distrus și transformat în Noul București? Evident că și bucureștenii plătesc pentru deciziile sale. Ei trebuie să înghită justificări puerile, nedemne de un matematician.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?