Oana Florea, deputat PSD: ”Adevăratul criminal economic” (OPINIE)

Oana Florea, deputat PSD: ”Adevăratul criminal economic” (OPINIE)
Publicat: 25/09/2020, 14:09

Premierul Ludovic Orban îndrăznește să vorbească despre ”criminali economici”, în condițiile în care guvernarea sa a distrus toate echilibrele economice. De ce este primul-ministru liberal atât de revoltat? Pentru că PSD i-a arătat că există bani pentru pensii, salarii și alocații, dacă se renunță la ”pușculițele electorale” din fondul dubios de rezervă al Guvernului.

De fapt, toată esența guvernării PNL este ”hoțul strigă hoțul”. România se află în cădere economică liberă, Consiliului Fiscal anticipează că anul 2020 se va încheia cu o prăbușire economică abruptă, de minus 6%. Produsul Intern Brut este cu 10,5% mai mic față de anul trecut. Deficitul bugetar este imens, a ajuns la 6,7% și până la finalul anului este de așteptat să ajungă chiar la 10%. Moneda națională a ajuns la cea mai slabă cotație istorică și specialiștii previzionează un curs euro de 5 lei. Numărul locurilor de muncă desființate sau suspendate a depășit 1,6 milioane, iar rata șomajului a ajuns la 5,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani. Arieratele, datoriile la Bugetul de stat, au crescut cu 10 miliarde de lei în acest an și au ajuns la 25 de miliarde de lei. Cifra de afaceri din industrie este mai mică cu 12,8%, comparativ cu anul trecut, producția industrială a înregistrat o cădere de 15%, iar comenzile noi în industria prelucrătoare sunt mai mici cu 12,7%. Investițiile străine au scăzut cu 60%; azi sunt mai mici cu 2 miliarde de euro față de aceeași perioadă din 2019, când România era guvernată de PSD. Datoria guvernamentală a explodat, ponderea datoriei publice în PIB a ajuns la 42,%, deoarece PNL a împrumutat peste 120 de miliarde de lei (1000 de euro pe secundă), de trei ori mai mult decât guvernarea PSD și asta în condițiile în care România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Un adevărat dezastru economic produs de guvernarea liberală!

Cu toate acestea, bani pentru pensii, salarii și alocații există, nu din cauza acestora crește deficitul bugetar. Mai întâi, avem cei 9,61 miliarde euro luați împrumut de ministrul de Finanțe, despre care nu știe nimeni la ce au fost sau vor fi folosiți. Apoi, să nu uităm de tunurile financiare cu măști, ventilatoare și izolete, date în perioada situației de urgență și constatate de Curtea de Conturi, pentru care s-au găsit repede milioane de euro. După aceea, să observăm cum Ludovic Orban bagă mâna cu generozitate în Fondul de Rezervă al Guvernului pentru a premia cu fonduri consistente primarii care au trecut de la PSD la PNL. Și, în final, să ne amintim că banii pentru aceste drepturi prevăzute de lege erau prinși în Legea bugetului de stat votată de Parlament, dar Guvernul PNL, prin OUG nr.136/2020 privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat, mutase 6.823.015.000 lei, banii pensionarilor, copiilor și profesorilor, din bugetul asigurărilor sociale în Fondul de rezervă și in cel de Acțiuni Generale ale Ministerului Finanțelor, de unde puteau fi folosiți, după bunul plac de Orban și de Cîțu în perspectiva alegerilor locale și parlamentare.

În consecință, constat că Ludovic Orban este un om de cuvânt. La instalare, în noiembrie 2019, a avut două priorități: să taie pensiile și să inventeze postul de ”consilier pentru jocuri de noroc”. Iată că, după aproape un an, premierul PNL se străduiește să câștige ambele ”pariuri”. Industria jocurilor de noroc a devenit un fel de prioritate națională, beneficiind de facilități peste facilități. Iar cu pensiile, salariile și alocațiile se zbate din răsputeri să ne convingă că nu poate da cetățenilor banii, acestia fiind folositi pentru tunuri financiare și cadouri politice. Cine este atunci, adevăratul ”criminal economic”?

Oana Florea, deputat PSD

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...