Oana Florea, deputat PSD: ”Tunurile liberalilor confirmate de Curtea de Conturi” (OPINIE)

Oana Florea, deputat PSD: ”Tunurile liberalilor confirmate de Curtea de Conturi” (OPINIE)
Oana Florea
Publicat: 31/07/2020, 16:04
Actualizat: 31/07/2020, 16:10

”Guvernul Orban este atât de interesat de afaceri pe bani publici, încât nu se mai încurcă în detalii. Raportul făcut de Curtea de Conturi după controlul la Ministerul Sănătății ne arată in toată splendoarea manevrele prin care a fost devalizat bugetul statului: recepții de produse înainte de a fi încheiat contractul, proceduri de achiziție făcute de mântuială, produse neconforme, prețuri exorbitante! Toate aceste fapte au avut loc la instituția care ar fi trebuit să fie vârful de lance în această pandemie și sub supravegherea ministrului care ar fi trebuit să aibă în grijă sănătatea și viețile românilor.

Să ne amintim că în data de 14 aprilie 2020, Virgil Popescu, ministrul economiei, anunța triumfalist că la ROMARM, companie de stat, s-au instalat trei linii de producție de măști chirurgicale, care ar fi urmat să producă 500.000 de măști pe zi. Mai mult, ministrul plusa, declarând că după Paște urmează să le vină și echipament pentru producția zilnică a 150.000 de măști tip FFP2. Extraordinar, dacă era să ne luăm după declarațiile liberalilor, România ar fi putut produce aproximativ 20.000.000 de măști pe lună. Mai era puțin și făceam export…

Dar, le-a văzut cineva, undeva? Au fost spitalele românești invadate cu măști de bună calitate? Au ajuns la populație cele 15 milioane de măști gratuite produse de Guvern? DELOC! Dimpotrivă, am auzit numai despre contracte guvernamentale de milioane de euro, prin tot felul de firme de apartament, pentru achiziția de măști din China, multe neconforme. Ca să nu mai vorbim de achizitiile făcute de către administrațiile locale pentru dotarea spitalelor, abandonate de Guvern în grija exclusivă a primăriilor. Înțelegem de aici că o mască chirurgicală este un produs foarte sofisticat care necesită o înaltă calificare și o tehnologie complexă, de aceea România nu poate să le producă, Cu toate acestea intelegem ca Guvernul Orban a dat deja banii pe liniile de fabricație. Este mai bine să importăm. În acest fel, contractele pe bani publici sunt mult mai profitabile. Mai ales acum, când măștile vor fi obligatorii și în spații deschise.

Mai mult, aflăm că, în luna mai, Ministerul Sănătății achiziționa la suprapreț 200.000 de măști chirurgicale și 500.000 de măști FPP2 de la UNIFARM, companie guvernamentală. Da, aceeași care a ajuns în vizorul DNA pentru trafic de influență și achiziții ilegale. Practic, raportul Curții de Conturi ne confirma că Guvernul Orban a plătit propriei firme cu 600.000 euro mai mult decât era normal! Adaosul mediu practicat de UNIFARM era de 12,6% pentru aceste achiziții, dar el a fost crescut brusc la 71% pentru contractele cu Guvernul! Pe ce bază legală și în interesul cui? A ieșit cineva de la Guvern să explice? Liniște totală. Guvernul lucrează.

A doua zi după publicarea raportului Curții de Conturi, Președintele Iohannis a încercat să distragă atenția populației aruncând vina pe PSD pentru răspândirea pandemiei. Afirmații fără fundament, având în vedere că ”Guvernul meu”,  înscăunat încă de anul trecut, a fost singurul care a gestionat această criză. În acest moment nu mai vorbim despre anchete de presă, ci de un raport oficial al Curții de Conturi. Cineva trebuie să răspundă pentru toate aceste tranzacții ilegale! Acești bani puteau fi folosiți pentru a salva vieți, nu pentru a mări conturile acoliților PNL! Inca mai asteptam o reactie de la Guvern cu privire la raportul Curtii de Conturi, inca mai asteptam ca Romania sa isi produca singura mastile chirurgicale pentru populatie, inca mai asteptam masti gratuite pentru cetateni!”

Oana Florea, deputat PSD

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
„Semn clar” pentru Harry și Meghan că nu sunt bineveniți în Marea Britanie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...