Oana Florea, deputat PSD: ”Tunurile liberalilor confirmate de Curtea de Conturi” (OPINIE)

Oana Florea, deputat PSD: ”Tunurile liberalilor confirmate de Curtea de Conturi” (OPINIE)
Oana Florea
Publicat: 31/07/2020, 16:04
Actualizat: 31/07/2020, 16:10

”Guvernul Orban este atât de interesat de afaceri pe bani publici, încât nu se mai încurcă în detalii. Raportul făcut de Curtea de Conturi după controlul la Ministerul Sănătății ne arată in toată splendoarea manevrele prin care a fost devalizat bugetul statului: recepții de produse înainte de a fi încheiat contractul, proceduri de achiziție făcute de mântuială, produse neconforme, prețuri exorbitante! Toate aceste fapte au avut loc la instituția care ar fi trebuit să fie vârful de lance în această pandemie și sub supravegherea ministrului care ar fi trebuit să aibă în grijă sănătatea și viețile românilor.

Să ne amintim că în data de 14 aprilie 2020, Virgil Popescu, ministrul economiei, anunța triumfalist că la ROMARM, companie de stat, s-au instalat trei linii de producție de măști chirurgicale, care ar fi urmat să producă 500.000 de măști pe zi. Mai mult, ministrul plusa, declarând că după Paște urmează să le vină și echipament pentru producția zilnică a 150.000 de măști tip FFP2. Extraordinar, dacă era să ne luăm după declarațiile liberalilor, România ar fi putut produce aproximativ 20.000.000 de măști pe lună. Mai era puțin și făceam export…

Dar, le-a văzut cineva, undeva? Au fost spitalele românești invadate cu măști de bună calitate? Au ajuns la populație cele 15 milioane de măști gratuite produse de Guvern? DELOC! Dimpotrivă, am auzit numai despre contracte guvernamentale de milioane de euro, prin tot felul de firme de apartament, pentru achiziția de măști din China, multe neconforme. Ca să nu mai vorbim de achizitiile făcute de către administrațiile locale pentru dotarea spitalelor, abandonate de Guvern în grija exclusivă a primăriilor. Înțelegem de aici că o mască chirurgicală este un produs foarte sofisticat care necesită o înaltă calificare și o tehnologie complexă, de aceea România nu poate să le producă, Cu toate acestea intelegem ca Guvernul Orban a dat deja banii pe liniile de fabricație. Este mai bine să importăm. În acest fel, contractele pe bani publici sunt mult mai profitabile. Mai ales acum, când măștile vor fi obligatorii și în spații deschise.

Mai mult, aflăm că, în luna mai, Ministerul Sănătății achiziționa la suprapreț 200.000 de măști chirurgicale și 500.000 de măști FPP2 de la UNIFARM, companie guvernamentală. Da, aceeași care a ajuns în vizorul DNA pentru trafic de influență și achiziții ilegale. Practic, raportul Curții de Conturi ne confirma că Guvernul Orban a plătit propriei firme cu 600.000 euro mai mult decât era normal! Adaosul mediu practicat de UNIFARM era de 12,6% pentru aceste achiziții, dar el a fost crescut brusc la 71% pentru contractele cu Guvernul! Pe ce bază legală și în interesul cui? A ieșit cineva de la Guvern să explice? Liniște totală. Guvernul lucrează.

A doua zi după publicarea raportului Curții de Conturi, Președintele Iohannis a încercat să distragă atenția populației aruncând vina pe PSD pentru răspândirea pandemiei. Afirmații fără fundament, având în vedere că ”Guvernul meu”,  înscăunat încă de anul trecut, a fost singurul care a gestionat această criză. În acest moment nu mai vorbim despre anchete de presă, ci de un raport oficial al Curții de Conturi. Cineva trebuie să răspundă pentru toate aceste tranzacții ilegale! Acești bani puteau fi folosiți pentru a salva vieți, nu pentru a mări conturile acoliților PNL! Inca mai asteptam o reactie de la Guvern cu privire la raportul Curtii de Conturi, inca mai asteptam ca Romania sa isi produca singura mastile chirurgicale pentru populatie, inca mai asteptam masti gratuite pentru cetateni!”

Oana Florea, deputat PSD

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură. Fenomenul îngrijorător ce va...
Cartea de identitate electronică, emisă de azi în România
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Horoscop 3 august 2021. Zodia care trebuie să facă schimbări majore pentru bani
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
Toni Iuruc a rămas mască! Ce a putut să facă Simona Halep? Toată lumea a...
Casa Regală tremură. Harry zguduie tronul viitoarei regine
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...