Cinism și incompetență!

Cinism și incompetență!
Publicat: 15/11/2022, 10:15

Mă văd obligat să scriu, din nou, despre celebrul Primar General al Municipiului București. Nicușor Dan. Un tip simpatic care nu are ce căuta în administrația publică locală. Altfel, un tip haios, cu un stil de comunicare original. Atât de original încât ar putea trece, cu ușurință, orice concurs a cărui tematică s-ar înscrie în cheia „și adulții spun lucruri trăsnite”.

Dar, din nefericire pentru bucureșteni, Nicușor Dan (încă!) este primarul general care, în 2 ani de mandat, nu are nicio realizare. Sau, dacă haosul și blocarea unei capitale europene se pot numi realizări, atunci are realizări. Realizări negative. Surprinzător, Nicușor Dan zâmbește. Fie că este vară, fie că este iarnă și frig în case, Nicușor Dan nu își pierde zâmbetul. Poate că știe ceva ce muritorii de rând nu au aflat încât. Sau, poate (și cel mai probabil!), nici el nu înțelege ce caută la Primăria Municipiului București. În fond, nu este singurul.

Nici colega sa de la Sectorul 1 nu prea înțelege. Însă, așa sunt ei. Ei, primarii de tip nou, cu viziuni progresiste, în care șobolanii și mizeria trebuie să existe pe străzile Capitalei, în care totul este relativ, apa caldă este rece, iar viziunea și proiectele în beneficiul cetățenilor sunt caracterizate de un haos… organizat. Atât de bine organizat încât ai impresia că acesta a fost proiectul țintă al mandatului.

Pornind de la celebra afirmație „iarna nu’i ca vara”, Nicușor Dan a descoperit, brusc, în stilul său caracteristic, faptul că vine iarna. Acel anotimp caracterizat de scăderea temperaturii. Este un anotimp cu care România este obișnuită de sute de ani. Însă, pentru Nicușor Dan a fost o surpriză. Chiar așa. În luna noiembrie a constatat faptul că vine iarna. Și a început să facă ce știe el mai bine. A organizat câteva ieșiri publice și, într-un mod cinic, a indicat vinovații. De la premier și până la președintele Camerei Deputaților. Evident, nici Gabriela Firea nu a fost iertată de năduful simpaticului și originalului domn Nicușor Dan.

Toată lumea este vinovată pentru situația „termiei”… așa cum îi place lui să se exprime. El nu are nicio vină. Poate doar că este deficitar (și) la capitolul auz. În fond, încă din primăvară, împreună cu colegii mei din Consiliul General, am adus în atenție faptul că este nevoie de implicare într-un domeniu ce depășește retorica politică.

Poate că nu am fost suficient de înțelepți în a utiliza (singurul) limbaj pe care îl înțelege Nicușor Dan. Și conducerea social-democrată a tras semnale de alarmă. Chiar și fostul primar general a subliniat faptul că direcția impusă de Nicușor Dan este păguboasă. Nimic. Fie noi, social-democrații, nu am știut să comunicăm, fie Nicușor Dan a fost surd.

Timpul a trecut și a venit luna noiembrie. Simțind, probabil, că este rost de ceva imagine, Nicușor Dan s-a reactivat. Și a început să strige în stânga și în dreapta că bucureștenii nu vor avea căldură pentru că un ministru social-democrat nu îi dă bani, iar un președinte de partid refuză să facă un ușor trafic de influență. Nicușor Dan s-a spălat pe mâini, a aruncat piatra în apă și a revenit la somnul profund și sforăitor. A rezolvat problema. Nu se poate pentru că alții nu vor să îi rezolve problemele pe care el le-a generat.

Însă, adevărul trist și crunt este că bucureștenii se vor confrunta cu probleme majore. Unii își vor permite să plătească lipsa căldurii, iar alții nu vor avea resursele financiare. La finalul zilei, Nicușor Dan este fericit. A mai creat un moment de haos, a mai identificat niște vinovați, în mintea lui a mai punctat la capitolul imagine. Prin urmare, este îndreptățit să își dorească un nou mandat de primar general în care să ducă haosul la nivel de artă.

Între timp, cetățenii plătesc (scump!) factura incompetenței și imposturii lui Nicușor Dan. Noroc că după iarnă vine primăvara, apoi vara. Și, problema termiei este rezolvată. Până la iarna următoare…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani