Pentru Nicușor… fără număr!

Pentru Nicușor… fără număr!
Publicat: 31/08/2021, 09:50

Primarul General a venit din concediu. De fapt, și aici este o întreagă discuție dacă a fost sau nu în concediu. Este cam aceeași dilemă cu apa caldă care, ce să vezi, este rece! Însă, revenirea lui Nicușor Dan în Noul București a însemnat o nouă lovitură pentru bucureșteni. De fapt, pentru buzunarele bucureștenilor. În stilul său meschin a anunțat faptul că are un plan. Un plan prin care dorește acceptul Guvernului de a-i permite extinderea limitei de îndatorare. Mai pe românește, Nicușor Dan vrea să se poată împrumuta “fără limită”. Și, nu numai că visează la acest lucru. Dar, aduce și completări spunând că “Bucureștiul, spre deosebire de alte capitale europene, este foarte-foarte puțin îndatorat”.

Dorința și motivația lui Nicușor Dan arată meschinăria de care dă dovadă. Este drept că această meschinărie este ascunsă de masca de protecție. Însă, și așa acest comportament duhnește. Și, arată fața urâtă a unui personaj care, ajuns în fotoliul de Primar General, privește doar spre propria agendă… Sau, spre agenda altora. Mai puțin a bucureștenilor.

Primarul general vrea să se împrumute pentru fuziunea Elcen-Compania Municipală Termoenergetica București. Însă, nu suflă un cuvințel despre propunerea consilierilor generali PSD în ceea ce privește proiectul pentru folosirea energiei geotermale de adâncime în eficientizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul București. Evident că nu îi place. Este o inițiativă în pentru comunitate. O inițiativă a PSD!

De asemenea, nu suflă un cuvințel despre sumele pe care PMB trebuie să le plătească Societății de Transport București sau Companiei Municipale Termoenergetica București. Însă, vrea împrumuturi “fără limită”. Păi, domnule primar general, bucureștenii ți-au dat un cec în alb. Și, în nici 12 luni ai transformat Noul București în ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. Acum, vrei, din nou, un cec în alb? Pentru ce? Pentru ne îngropa definitiv, nu?

La asta se rezumă soluțiile pentru Noul București? Uite câteva idei: în locul extinderii limitei de îndatorare ai putea apela la refinanțarea creditelor existente cu dobânzi de 2,5%-3%. Ce zici? Nu este așa că ar fi mai logic și mai eficient? Însă, probabil că nu s-ar putea “rezolva” alte chestiuni…

Pe de altă parte, celelalte capitale europene la care face referire Nicușor Dan au și primari generali care au performanță în administrația publică, au proiecte, se implică în și pentru comunitățile pe care le reprezintă. Or, din această perspectivă, poate că se justifică contractarea unor împrumuturi. Însă, când tu, Nicușor Dan, vorbești de a te împrumuta pentru a acoperi găurile din buget, înseamnă că ești cel puțin impostor! Evident că retorica lui Nicușor Dan aduce în discuție “greaua moștenire”. Dar, domnule Nicușor Dan sunteți primar general de aproape un an de zile. Este drept că vreo lună ați fost plecat din Noul București și vreo 11 ați încercați să vă acomodați cu lipsa șobolanilor, a gunoaielor, a țânțarilor, dar… ați reușit! Acum, bucureștenii au de toate! Și, și gunoaie și haos, țânțarii vor dispărea în câteva săptămâni din motive de condiții meteo. Să înțelegem că este cazul să fie îngropați și în datorii?

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021