Platforma anti-COVID doarme! În timp ce palatele Cotroceni și Victoria dorm și ele!

Platforma anti-COVID doarme! În timp ce palatele Cotroceni și Victoria dorm și ele!
Adrian Artene, despre criza COVID-19, editorial
Publicat: 13/10/2021, 09:00
Actualizat: 13/10/2021, 10:01

O marți seară, trecut puțin de ora 22.00. Deschid aplicația națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut un experiment, aflat, de altfel, la îndemâna oricărui român. Și voi puteți face același lucru.

Accesați la orele serii (fie că e luni, marți… duminică) platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ – pentru care bugetul de stat gâfâie ca un bolnav de COVID, din cauza costurilor – și veți fi redirecționați către un ”număr de suport”: 021.414.44.25.

Aici, o voce metalică vă va anunța, simandicos, că ați sunat la ”Centrul de suport COVID”. Încurajator! Numai că, după două tastări ”pentru limba română”, veți fi înștiințati, într-un limbaj birocratic, că ”Programul de funcționare s-a încheiat! Vă rugăm reveniți mâine începând cu ora 08.30”.

Nu zău! Platforma anti-COVID ”doarme”?! Cine să mai creadă, astfel, campaniile guvernamentale zgomotoase?! Campaniile așa-zis ”naționale” de protecție a populației. Cine să mai adere la campaniile unui sistem de sănătate care ”doarme”?! Nu doar că voi, cei care administrați politicile de sănătate națională, nu mai prezentați credibilitate, de vreme ce nu sunteți non-stop angrenați în lupta anti-COVID, dar nu aveți nicio urmă de empatie față de românii care suferă la aceste momente. Și sunt, conform, statisticilor, aproape 17.000 de români/cazuri noi în fiecare zi. Pentru voi, ei reprezintă numai cifre! Reci, asemenea cadavrelor din rubrica ”decese” a bilanțurilor cotidiene. Decese record, ca număr raportat la cazurile înregistrate!

COVID-ul, totuși, e (ca) un teatru de război. Atacă fără ”program”! Neîncetat! Dar voi luptați cu ”orarul” spânzurat de vârful seringii! E ca și cum armata, într-un teatru de operațiuni, și-ar afișa, pe tranșee, programul de lucru: ”Nu mai luptăm după orele… Reveniți mâine începând cu ora 08.30”! Jalnicilor! Și vă mai plângeți că românii nu se vaccinează, că se fac, prin refuzul lor, complici la zădărnicirea combaterii bolilor. În realitate, voi sunteți complici! Voi sunteți criminalii!

De ce nu plătiți cadrele medicale pentru a asigura un suport 24/24? Platforma să fie ”on” permanent, iar centrele de vaccinare să funcționeze așijderea. Dar pe voi vă preocupă jocurile politice. Și, desigur, veți invoca lipsa fondurilor! E alibiul vostru etern! Însă aveți fonduri pentru a plăti clienților de partid – afaceriștilor afiliați politic – măști, seringi sau alte instrumente medicale la suprapreț. Acolo găsiți fonduri, fiindcă banii vi se întorc, ciclic, în”para-ndărăt”! Medicii, asistenții din prima linie, nu au însă ce să vă ”întoarcă”! Uneori, ei nu se mai întorc nici la familiile lor! Se întorc doar în sicrie!

Voi dormiți, platforma voastră ”doarme”! De la Palatul Cotroceni și până la palatul Victoria, cu toții dorm! Dar COVID-ul nu doarme, așa că nu vă mai plângeți, ipocriților! Pe voi vă ”îngrozesc” (vezi Doamne!) cifrele din ce în ce mai dramatice. Pe mine și pe noi, românii, ne îngrozesc deciziile voastre. Și ne plângem morții, în timp platforma voastră ”doarme”! Iar nouă nu ne mai rămâne să spunem decât ”Iartă-i, Doamne!”

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
VIDEO „Lichidare în masă”: Rușii repetă greșeala de a-și aduna soldații în careu, ucrainenii trimit...
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Momentul când agresorul se îndreaptă spre apartamentul prostituatei din Iaşi. Ionuţ a agaţat-o pe Raimonda...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Gabriela Cristea l-a prins în fapt! Tavi Clonda era cu fosta la mall + El...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
Tatăl lui Sebi își strigă durerea, după accidentul de la 2 Mai! Declarații în lacrimi,...
Rămân cu indexarea de 13,8%! Acești pensionari nu vor primi pensii mai mari după recalcularea...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
Cele 4 zodii pentru care astrele s-au aliniat și vor domina lumea! Nimeni nu le...
Ce ÎNSEAMNĂ când ți se OFILESC plantele în casă?
Informație pentru toți CLIENȚII LIDL! Produsul care a fost DE URGENȚĂ retras de la raft
De ce a ieșit Mihaela Tatu din TV. Fosta vedetă și-a schimbat profesia
VIDEO | Daniela Crudu, apariție rară la televizior alături de sora ei. Cum arată acum...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Renunțarea la fumat la orice vârstă reduce apariția cancerului