Platforma anti-COVID doarme! În timp ce palatele Cotroceni și Victoria dorm și ele!

Platforma anti-COVID doarme! În timp ce palatele Cotroceni și Victoria dorm și ele!
Adrian Artene, despre criza COVID-19, editorial
Publicat: 13/10/2021, 09:00
Actualizat: 13/10/2021, 10:01

O marți seară, trecut puțin de ora 22.00. Deschid aplicația națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut un experiment, aflat, de altfel, la îndemâna oricărui român. Și voi puteți face același lucru.

Accesați la orele serii (fie că e luni, marți… duminică) platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ – pentru care bugetul de stat gâfâie ca un bolnav de COVID, din cauza costurilor – și veți fi redirecționați către un ”număr de suport”: 021.414.44.25.

Aici, o voce metalică vă va anunța, simandicos, că ați sunat la ”Centrul de suport COVID”. Încurajator! Numai că, după două tastări ”pentru limba română”, veți fi înștiințati, într-un limbaj birocratic, că ”Programul de funcționare s-a încheiat! Vă rugăm reveniți mâine începând cu ora 08.30”.

Nu zău! Platforma anti-COVID ”doarme”?! Cine să mai creadă, astfel, campaniile guvernamentale zgomotoase?! Campaniile așa-zis ”naționale” de protecție a populației. Cine să mai adere la campaniile unui sistem de sănătate care ”doarme”?! Nu doar că voi, cei care administrați politicile de sănătate națională, nu mai prezentați credibilitate, de vreme ce nu sunteți non-stop angrenați în lupta anti-COVID, dar nu aveți nicio urmă de empatie față de românii care suferă la aceste momente. Și sunt, conform, statisticilor, aproape 17.000 de români/cazuri noi în fiecare zi. Pentru voi, ei reprezintă numai cifre! Reci, asemenea cadavrelor din rubrica ”decese” a bilanțurilor cotidiene. Decese record, ca număr raportat la cazurile înregistrate!

COVID-ul, totuși, e (ca) un teatru de război. Atacă fără ”program”! Neîncetat! Dar voi luptați cu ”orarul” spânzurat de vârful seringii! E ca și cum armata, într-un teatru de operațiuni, și-ar afișa, pe tranșee, programul de lucru: ”Nu mai luptăm după orele… Reveniți mâine începând cu ora 08.30”! Jalnicilor! Și vă mai plângeți că românii nu se vaccinează, că se fac, prin refuzul lor, complici la zădărnicirea combaterii bolilor. În realitate, voi sunteți complici! Voi sunteți criminalii!

De ce nu plătiți cadrele medicale pentru a asigura un suport 24/24? Platforma să fie ”on” permanent, iar centrele de vaccinare să funcționeze așijderea. Dar pe voi vă preocupă jocurile politice. Și, desigur, veți invoca lipsa fondurilor! E alibiul vostru etern! Însă aveți fonduri pentru a plăti clienților de partid – afaceriștilor afiliați politic – măști, seringi sau alte instrumente medicale la suprapreț. Acolo găsiți fonduri, fiindcă banii vi se întorc, ciclic, în”para-ndărăt”! Medicii, asistenții din prima linie, nu au însă ce să vă ”întoarcă”! Uneori, ei nu se mai întorc nici la familiile lor! Se întorc doar în sicrie!

Voi dormiți, platforma voastră ”doarme”! De la Palatul Cotroceni și până la palatul Victoria, cu toții dorm! Dar COVID-ul nu doarme, așa că nu vă mai plângeți, ipocriților! Pe voi vă ”îngrozesc” (vezi Doamne!) cifrele din ce în ce mai dramatice. Pe mine și pe noi, românii, ne îngrozesc deciziile voastre. Și ne plângem morții, în timp platforma voastră ”doarme”! Iar nouă nu ne mai rămâne să spunem decât ”Iartă-i, Doamne!”

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Vremuri tulburi pentru aceste zodii. Urmează decizii radicale
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
În urmă cu 59 de ani s-a stins din viaţă liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej