Caramitru face acuzații: Există un blat între Iohannis și Dăncilă la alegerile prezidențiale

Caramitru face acuzații: Există un blat între Iohannis și Dăncilă la alegerile prezidențiale
Publicat: 14/09/2019, 12:53

„Devine evident ca președintele Iohannis și-o dorește pe Vasilica in turul 2. Nu spun eu, o spun toți comentatorii și analiștii independenți. Toți. Inclusiv cei mai degrabă favorabili PNL-ului. De ce? Pentru ca așa câștiga sigur. Care e costul? Creșterea PSD-ului. In turul 2 o sa ia un 35-40 la suta”, a scris Andrei Caramitru, pe Facebook.

„E foarte trist și un semn urias de slăbiciune. Dacă era un candidat curajos, cu viziune, cu capacitate de mobilizare – ar fi câștigat lejer in fata oricui (are imensul avantaj ca e in funcție). Și ar fi susținut pentru turul 2 partidul cu care și-ar fi dorit sa facă reforme reale (USR/PLUS). Ar fi țintit o supra-majoritate in parlament de la anul de 2/3 cu care sa schimbe constituția (PNL/USR/PLUS)”, a completat fostul consilier al liderului USR Dan Barna.

Acesta a adăugat că Viorica Dăncilă nu va intra oricum în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Însă blatul, slăbiciunea și USL-ul sunt parte a „ambițioasei” „Românie normală” pe care ne-o propune. Sistemul. Așa cum e el acum. Nu-i nimic. Vasilica nu va intra in turul 2 oricum. Și atunci vom vedea, in fata unui candidat USR fără complexe, ca Împăratul e gol”, a conchis Caramitru.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va fi pe 10 noiembrie, iar al doilea tur al scrutinului pentru un mandat la Cotroceni pe 24 noiembrie.