Dacian Cioloş: USR PLUS nu va susţine un guvern minoritar PNL condus de Florin Cîţu

Dacian Cioloş: USR PLUS nu va susţine un guvern minoritar PNL condus de Florin Cîţu
Dacian Cioloș / Sursă foto: Profimedia
Publicat: 02/10/2021, 22:32

Noul lider al USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va susţine un guvern minoritar condus de Florin Cîţu şi că în acest caz PNL va trebui să caute susţinere în Parlament la PSD sau la AUR.

„PNL are mai multe variante, are de ales. Sau refacem coaliţia cu alt premier sau, dacă pentru ei este mult mai important Cîţu premier decât o majoritate funcţională, atunci să găsească o soluţie de susţinere cu PSD, cu AUR. Noi nu avem de ce să susţinem un guvern minoritar PNL. Putem lucra cu PNL, dar un guvern minoritar condus de Florin Cîţu nu văd de ce să susţinem”, a declarat Dacian Cioloş, într-o intervenţie la Digi24.

Cioloș a mai afirmat că alegerile anticipate nu ar fi oportune şi că acestea nu ar fi decise oricum de un partid, ci şeful statului are posibilitatea să ceară acest lucru.
„O să vedem ce premieri sunt propuşi, eu nu vreau să discut despre capătul firului. Suntem la începutul firului şi să vedem variantele mai aproape de realitatea de azi. Nu cred că e o soluţie bună acum pentru România alegerile anticipate. Avem nevoie de un guvern care să facă reforme. Avem PNRR-ul cu 30 miliarde de euro în spate şi o serie de reforme şi asta ar trebui să fie cartea de căpătâi a viitorului guvern”, a mai punctat Dacian Cioloş.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase