Fostul director al Poștei Române va candida la Camera Deputaților sub sigla ARD

Fostul director al Poștei Române va candida la Camera Deputaților sub sigla ARD
Publicat: 06/10/2012, 12:41
Actualizat: 09/02/2019, 20:18

Fostul director al Poștei Române Dumitru Daniel Neagoe, în prezent consilier ales pe lista PDL în Consiliul Județean Prahova, va candida într-un colegiu uninominal pentru Camera Deputaților în județul Prahova, principalul său contracandidat fiind deputatul PNL Grațiela Gavrilescu.

Dumitru Daniel Neagoe, fost director al Poștei Române în perioada guvernelor PDL și în prezent consilier județean ales la alegerile locale din iunie pe lista PDL Prahova, va candida la scrutinul parlamentar din 9 decembrie pentru un mandat de deputat.

Neagoe a declarat corespondentului MEDIAFAX că va candida în colegiul uninominal pentru Camera Deputaților numărul 3 Prahova, colegiu care în prezent este reprezentat în Parlament de deputatul PNL Grațiela Gavrilescu. De altfel, Gavrilescu va fi principalul contracandidat al lui Dumitru Neagoe la aceste alegeri.

Dumitru Neagoe a precizat că va candida sub sigla ARD și că în interiorul PDL Prahova candidatura sa a fost confirmată, dosarul urmând să fie analizat în vederea validării și în interiorul ARD.

Întrebat dacă se așteaptă la atacuri politice legate de activitatea sa ca director al Poștei Române, în condițiile în care mandatul său a fost unul foarte controversat, iar presa a scris despre pierderi și concedieri în masă la Poșta Română, Dumitru Daniel Neagoe a răspuns: „Depinde de doamna Grațiela Gavrilescu dacă va dori să facă în acest fel campanie și dacă va lua în considerare faptul că a fost vorba doar de articole de presă, care nu au la bază o analiză asupra activității mele la Poșta Română”.

În legătură cu activitatea sa la conducerea Poștei Române, Dumitru Daniel Neagoe a afirmat că oricând poate face dovada că situația nu este cea prezentată în presă.

„Oricând pot demonstra că am preluat conducerea Poștei Române într-o situație dezastruoasă și am adus-o la o situație de echilibru. Nu spun că situația de la Poșta Română este excelentă, dar nu este așa cum o descriu unii”, a spus Neagoe.

Dumitru Daniel Neagoe a preluat conducerea Companiei Naționale Poșta Română la mijlocul anului 2010, fiind înlocuit din funcție în luna mai.

Ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, declara, după înlocuirea din funcție a lui Neagoe, că în ultimii ani a existat „o acțiune de devalizare” a Poștei Române, „situație fără precedent”, care a pus în pericol o instituție strategică a statului român și siguranța financiară a 36.000 de angajați și a familiilor acestora.

El spunea că Poșta are o datorie la bugetul de stat reeșalonată de circa 110 milioane de lei, la care se adaugă amenda Consiliului Concurenței, de peste 100 milioane de lei.

Raportul Corpului de control al primului-ministru la Poșta Română, finalizat în iunie, arată că, în anii 2009, 2010 și 2011, conducerea Poștei, respectiv Consiliul de Administrație și conducerea operativă, a pus în executare bugetele de venituri și cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acționarilor, prin care aceste bugete au fost aprobate, și prin încălcarea dispozițiilor imperative ale actelor normative (hotărâri de guvern) care au aprobat respectivele bugete.

Încălcarea dispozițiilor imperative ale actelor normative care au aprobat bugetele de venituri și cheltuieli ale CN Poșta Română, aferente anilor 2009, 2010 și 2011, s-a realizat prin depășirea limitelor maximale ale cheltuielilor totale aprobate și fără a se respecta prevederea legală ca nivelul cheltuielilor să fie proporțional cu veniturile efectiv realizate, este concluzia inspectorilor.

„Modul în care a acționat conducerea Poștei Române a determinat înregistrarea de către companie a unor pierderi în sumă totală cumulată de 485.512.396 lei, sumă care rezultă din cumularea pierderilor anuale înregistrate în perioada 2009-2011”, potrivit raportului de control.

La capitolul concluzii, raportul conține ideea că au fost constatate mai multe „fapte posibile de natură penală care s-ar asocia cu infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată”.

„Din acest motiv, în cel mai scurt, raportul va fi înaintat Direcției Naționale Anticorupție”, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică