George Simion, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Se apropie sfârşitul pentru Klaus Iohannis. Acest prim turist al ţării trebuie să ne părăsească”

George Simion, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Se apropie sfârşitul pentru Klaus Iohannis. Acest prim turist al ţării trebuie să ne părăsească”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 01/11/2021, 22:59

George Simion, co-preşedinte AUR, a comentat luni seara depunea mandatului lui Nicolae Ciucă, după ce nu a reuşit să creeze o majoritate parlamentară. El a apreciat demersul ca fiind „o perdea de fum, ca pe o încercare a lui Klaus Iohannis să scape de ceea ce este inevitabil”.

„Le arde de joacă cu noi. Era clar că Ciucă nu o să primească niciun vot”, a spus acesta.

El a adăugat că „acest prim turist al ţării trebuie să ne părăsească şi trebuie să o facă cât mai repede. Şi aşa am pierdut două luni de când am depus moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu”.

„Mor oamenii în spitale, nu asigură medicamente în farmacii în spitale. Țin camioanele cu medicamentele aduse de Gigi Becali în vamă. Nu iau medicamentele de la Terapia Cluj. Le arde de joacă cu noi. Era clar că Ciucă nu o să primească niciun vot, era clar că o să încerce să îl ţină pe Florin Cîţu în continuare. Ce nu le era clar e că o să ieşim noi cu suspendarea preşedintelui. Şi aştept PSD cât se mai lasă umiliţi. Am văzut că cei de la USR se lasă umiliţi şi jigniţi. Se apropie sfârşitul pentru Klaus Iohannis”, a spus George Simion la Antena 3.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să își depună mandatul.

„Biroul Executiv i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri în Parlament pentru formarea unei majorități. Mâine seară vom discuta mai multe detalii”, a declarat Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă susține că a încercat să negocieze susținerea Guvernului minoritar.

„Realitatea matematică o cunoaștem cu toții și am încercat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție politică astfel încât să putem să obținem acordul pentru un guvern minoritar. Au fost decizii ale celor două partide politice, care au anunțat că nu vor vota Guvernul minoritar, fapt pe care am discutat în BEx și acesta a decis retragerea mandatului”, a spus Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase