Iohannis, despre desemnarea unui premier PSD: Nu consider că va mai fi situația în viitorul apropiat

Redactor:
Alexandru Costea
Iohannis, despre desemnarea unui premier PSD: Nu consider că va mai fi situația în viitorul apropiat
Klaus Iohannis nu consideră că va fi în viitorul apropiat în situația de a desemna un prim-ministru din partea PSD. Președintele a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că Guvernul PNL "face o treabă foarte bună".

„Nu consider că va mai fi situația în viitorul apropiat. Eu am desemnat premier din partea PNL. Mi se pare că Guvernul PNL face o treabă foarte bună. Nu intenționez să numesc premier PSD. Nici nu va fi cazul”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, marți, că adoptarea unei eventuale moțiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este „primul pas” spre declanșarea alegerilor anticipate.

El a fost întrebat dacă adoptarea unei eventuale moțiuni de cenzură la adresa guvernului Orban va duce la declanșarea alegerilor anticipate.

Chestionat cu privire la intenția anunțată de PSD de a depune o moțiune de cenzură și dacă asumarea răspunderii Guvernului pe trei legi reprezintă un risc asumat, șeful statului a spus: „În primul rând este dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune de cenzură”.

Inchide