Ludovic Orban, către colegii lui: „Când ați candidat, nu le-ați spus cetățenilor că aveți în plan majorarea pensiilor parlamentarilor?”

Ludovic Orban, către colegii lui: „Când ați candidat, nu le-ați spus cetățenilor că aveți în plan majorarea pensiilor parlamentarilor?
Publicat: 16/06/2015, 13:40
Actualizat: 04/08/2015, 10:57

„Încă nu-mi vine să cred că în Parlamentul României dezbatem un astfel de proiect de lege. Când ați candidat, nu le-ați spus cetățenilor că aveți în plan majorarea pensiilor parlamentarilor. Președintele Klaus Iohannis a spus că este nevoie de un Parlament puternic. Dar poate fi puternic un Parlament care nu mai are încrederea cetățenilor? Votând astfel de legi, veți duce Parlamentul la cote de încredere atât de joase. Nu mai are legitimitate, autoritate. Poate fi un Parlament puternic acela care votează pe bandă rulantă ordonanțe de urgență, acela compus dintr-o majoritate care, la adăpostul votului secret, împiedică solicitările justiției? Peste 90% dintre pensionari beneiciază de o pensie pe baza principiului contributivității. De ce să statuăm un regim privilegiat pentru parlamentari, tocmai noi, aceia care suntem chemați să facem legi nu pentru noi, să ne rezolvăm probleme personale? Nu sunt un populist. În România, demnitarii și funcționarii publici sunt cei mai prost plătiți din Europa, acesta este adevărul și afectează instituțiile publice. Dar problema nu o rezolvați așa, cu un proiect făcut pe ascuns, fără o dezbatere publică. Noi, parlamentarii, trebuie să fim oamenii cu cele mai adânci calități, sensibilitate. Dacă votați această lege, veți da o probă de lispă de sensibilitate”.