VIDEO | Nicolae Ciucă: S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social fără să creștem taxe. S-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii

Publicat: 18/11/2021, 20:27
Actualizat: 18/11/2021, 20:37

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, că în cadrul discuțiilor cu partenerii de coaliție de la PSD și UDMR s-au făcut pași importanți în ceea ce privesc măsurile sociale, fără a crește taxele. De asemenea el a subliniat că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiții.

„S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii pentru a nu creşte taxele”, a spus Ciucă, precizând că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor.

Nicolae Ciucă a afirmat că în cadrul negocierilor s-a convenit ca până joia viitoare să avem Guvern învestit.

Despre ce partid va da primul premierul, în rotaţia stabilită de PNL şi PSD, Ciucă a arătat că nu s-a stabilit încă acest lucru, însă există șanse ca acest lucru să se întâmple.

„Există şanse de reuşită”, a spus Ciucă despre şansele ca PNL să dea primul premier în rotaţie. El a arătat că, dacă s-ar porni de la premisa că va fi un eşec, nu s-ar afla aici, în acest moment.

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat, că decizia partidului a fost să îl desemneze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. El a precizat că PNL ar urma să fie primul partid care dă premierul în rotativă.

Întrebat dacă s-a agreat deja ca PNL să dea primul premier, Florin Cîțu a afirmat: „Pai dacă suntem acum aici, însemnă că da. Eu așa cred”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a stabilit împreună cu partenerii de coaliție ca până joi să fie deja un Guvern învestit. De asemenea el a precizat că nu s-a ajuns la o concluzie cine va fi premier în noul Cabinet.

„Am încercat să creionăm cele două propuneri și structura Guvernului. Nu am ajuns la o discuție să vedem cine are primul ministru. Dacă noi insistăm să nu avem premier, ministerul de finanțe să fie la PSD. La fel la PNL. Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă; nu putem să venim cu o minciună în fața românilor”, a spus Ciolacu.

„Joi, am negociat cu toții, România trebuie să aibă guvern. Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar care este prim-ministrul și care este rotația”, a declarat Ciolacu.