VIDEO | Cîțu: Astăzi avem o propunere de premier liberal cu care am deblocat negocierile. Este o mare victorie pentru partid și pentru România

Publicat: 18/11/2021, 20:00
Actualizat: 18/11/2021, 20:41

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat, că decizia partidului a fost să îl desemneze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. El a precizat că PNL ar urma să fie primul partid care dă premierul în rotativă.

„Aceasta a fost decizia partidului, mergem înainte cu decizia partidului. Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat, eu l-am propus de două ori pe Nicolae Ciucă ca să deblocăm aceste negocieri.

Întrebat cum de s-a răzgândit în privința numirii unui alt premier, în afară de el, Cîțu a răspuns:  „Am spus că atunci când vom avea o propunere o vom supune la vot”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu consideră că această desemnare reprezintă o victorie pentru PNL.

„Astăzi avem o propunere de premier liberal cu care am deblocat negocierile. Eu zic că este o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul și cu siguranță e o victorie pentru România”, a spus Cîțu.

Premierul susține că a luat această decizie pentru că a văzut poziția celor de la PSD.

„Este o decizie pe care am luat-o în PNL după ce am văzut că și în celălalt partid s-a luat o decizie de premier, am înțeles din discuții că ar fi acceptat o altă variantă din partea noastră, deși noi nu am pus condiții pentru nicio persoană și nici peste un an jumătate nu punem condiția să nu fie Marcel Ciolacu, suntem mai indulgenți”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă s-a agreat deja ca PNL să dea primul premier, Florin Cîțu a afirmat: „Pai dacă suntem acum aici, însemnă că da. Eu așa cred”.