VIDEO | Marcel Ciolacu: Am ajuns la un program agreat ca joi să avem un guvern învestit

Publicat: 18/11/2021, 19:41
Actualizat: 18/11/2021, 20:32

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a stabilit împreună cu partenerii de coaliție ca până joi să fie deja un Guvern învestit. De asemenea el a precizat că nu s-a ajuns la o concluzie cine va fi premier în noul Cabinet.

„Am ajuns la un program agreat ca joi să avem un guvern învestit”, a precizat Ciolacu.

„Am avut discuții pe pachetul social. Rămânem în continuare să găsim noi venituri, deoarece PNL insistă să nu mărim nicio taxă. Probabil, vom lua bani din redevențe”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD, a precizat că s-a încercat creionarea noii structuri guvernamentale, dar încă nu s-a ajuns la o decizie în legătură cu cine propune primul premierul.

„Am încercat să creionăm cele două propuneri și structura Guvernului. Nu am ajuns la o discuție să vedem cine are primul ministru. Dacă noi insistăm să nu avem premier, ministerul de finanțe să fie la PSD. La fel la PNL. Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă; nu putem să venim cu o minciună în fața românilor”, a spus Ciolacu.

Joi România va avea un Guvern

„Joi, am negociat cu toții, România trebuie să aibă guvern. Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar care este prim-ministrul și care este rotația”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea renunța la decizia ca primul premier să fie dat de social-democrați, Ciolacu a răspuns: „Cel mai bine o să se exprime colegii mei când o să merg în fața lor cu aceste propuneri.”

„Încercăm să rămânem în același număr de ministere și în următorul guvern.”

Întrebat dacă ar fi interesat să preia șefia Camerei Deputaților, în contextul în care nu va fi desemnat premier în noul Guvern, Ciolacu a răspuns: „Dacă doream să fiu președintele Camerei Deputaților eram deja”.

Șeful social-democraților susține că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis și se va sfătui cu colegii în ceea ce privesc deciziile importante.

„Cel mai bine este să mă sfătuiesc cu colegii și vom lua deciziile cele mai importante. Eu nu am avut nicio discuție cu președintele. Eu sunt de la PSD, nu am un parteneriat cu președintele. Va fi o colaborare instituțională.”, a spus Marcel Ciolacu.