Norica Nicolai, atac la președinte: Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituția, pentru a mai obține un mandat

Norica Nicolai, atac la președinte: Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituția, pentru a mai obține un mandat
Publicat: 18/07/2019, 17:31

„Prin decizia CCR de azi cu privire la prima întrebare de la referendum se confirmă că președintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democrație, Constituție și statul de drept în România ! Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituția României, buna credință a cetățenilor și banul public pentru a mai obține un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat! Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituția țării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curții Constituționale, care au fost prezenți la sedință, inclusiv unul numit de el – Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus președintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituție?”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei peste șase milioane de români care au votat la referendum nu au nicio vină că au fost manipulați de Klaus Iohannis.

„Pentru a obține avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituție. De ce? Pentru că s-ar încălca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Dar lui Iohannis nu îi pasă. Pentru el ceea ce contează sunt alegerile din acest an! Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un președinte și niște partide de opoziție i-au manipulat și i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituției”, a completat Nicolai.

Președintele Consiliului Național al ALDE a mai acuzat că Iohannis a aruncat în derizoriu o instituție fundamentală cum este cea a referendumului, cerându-i demisia șefului statului.

„S-a ajuns în această situație pentru că interesele politice ale președintelui au prevalat oricăror principii de constituționalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, președintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit și care confirmă că președintele, cu bună știință, a umilit românii. Căci în acest mod președintele a aruncat in derizoriu o instituție fundamentală care este referendumul și care este singura insituție care permite consultarea poporului! Tocmai din aceste cauze președintele trebuie să își prezinte demisia!”, a conchis Norica Nicolai.

De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susține că decizia CCR de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției, depuse de PSD-ALDE și PNL-USR, este „de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură”, cerând astfel demisia „imediat” a președintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii